Βίαια επεισόδια με μετανάστες στη Σερβία

Βίαια επεισόδια με μετανάστες στη Σερβία

Σερβικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι κάμερες ασφαλείας στο Χόργκος κατέγραψαν ομάδες ανδρών με αυτόματα όπλα να διασχίζουν την πόλη με κατεύθυνση τα σύνορα με την Ουγγαρία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ενας άνδρας τραυματίστηκε από πυρά και αρκετοί άλλοι συνελήφθησαν έπειτα από διένεξη μεταξύ μεταναστών σε σερβική πόλη του βορρά, στα σύνορα με την Ουγγαρία. Η αστυνομία βρήκε έναν 20χρονο άνδρα να έχει δεχθεί δύο σφαίρες στο στήθος, ύστερα από κλήση κατοίκων του Χόργκος ότι ομάδα μεταναστών ανταλλάσσει πυρά στο κέντρο της πόλης. Αλλοι έξι προσήχθησαν.

Το επεισόδιο σημειώθηκε σε μια στιγμή που αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στη δυτική Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων. Ειδικά τους τελευταίους μήνες έχει αναβιώσει η βαλκανική οδός και μετανάστες που φθάνουν στη Σερβία από τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία επιχειρούν στη συνέχεια να περάσουν στην Ε.Ε. μέσω μιας χώρας-μέλους της, δηλαδή την Ουγγαρία και την Κροατία. Εκατοντάδες εξ αυτών έχουν κατασκηνώσει στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας και προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη στα σύνορα, κυρίως με τη βοήθεια διακινητών. Οι μετανάστες συχνά απωθούνται από την ουγγρική αστυνομία και περνούν μήνες στην περιοχή προτού καταφέρουν να περάσουν στη δυτική Ευρώπη. Η σερβική αστυνομία ανακοίνωσε ότι διενεργεί επιχείρηση, συνεπικουρούμενη από drones για να συλλάβει όσους συμμετείχαν στην ανταλλαγή πυρών και στις απόπειρες λαθραίας διακίνησης των μεταναστών. Στη διάρκεια επιχείρησης-σκούπα η συνοριακή αστυνομία εντόπισε 600 παράτυπους μετανάστες. «Τα άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο αναγνωρίστηκαν και κατασχέθηκαν όπλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σερβικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι κάμερες ασφαλείας στο Χόργκος κατέγραψαν μεγάλες ομάδες ανδρών με αυτόματα όπλα να διασχίζουν την πόλη με κατεύθυνση τα σύνορα με την Ουγγαρία. Οι περισσότεροι μετανάστες που περνούν από τα Βαλκάνια προέρχονται από το Αφγανιστάν και τη Συρία, ενώ άλλοι προέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας. Σερβία, Ουγγαρία και Αυστρία έχουν εξαγγείλει κοινές προσπάθειες για να περιορίσουν την παράνομη μετανάστευση σε ολόκληρη την περιοχή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT