ΗΠΑ: Κατά τραπεζών δύο θύματα του Επσταϊν

ΗΠΑ: Κατά τραπεζών δύο θύματα του Επσταϊν

Επειδή δεν έλαβαν υπόψη «προειδοποιήσεις» για τις έκνομες δραστηριότητες του πελάτη τους

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγωγές κατά δύο μεγάλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών, της J.P. Morgan Chase και της Deutsche Bank, κατέθεσαν δύο γυναίκες οι οποίες ισχυρίζονται ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον αυτόχειρα παιδεραστή Τζέφρι Επσταϊν.

Στα δικαστικά έγγραφα οι ενάγουσες καταγγέλλουν τις δύο τράπεζες επειδή δεν έλαβαν υπόψη «προειδοποιήσεις» για τις έκνομες δραστηριότητες του πελάτη τους, αλλά, αντιθέτως, επωφελήθηκαν από την «εμπορία λευκής σαρκός» που έκανε ο χρηματιστής, ο οποίος αυτοκτόνησε ενώ κρατείτο στη φυλακή πριν από την έναρξη της δίκης του για σωματεμπορία.

Τα αιτήματα των δύο γυναικών κατατέθηκαν την Πέμπτη σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης από τους δικηγόρους που εκπροσώπησαν και δεκάδες άλλα θύματα του «σκανδάλου Επσταϊν».

Οι γυναίκες ζητούν από τις τράπεζες την καταβολή οικονομικής αποζημίωσης. Παρότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους, η αγωγή κατά της J.P. Morgan Chase κατατέθηκε από μια μπαλαρίνα που κακοποιήθηκε από τον Επσταϊν και το κύκλωμά του, από το 2006 έως το 2013. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι η J.P. Morgan γνώριζε ότι οι λογαριασμοί στα καταστήματά της χρησιμοποιούνταν για σωματεμπορία εξαιτίας της ταυτότητας εκείνων που έκαναν μεγάλες αναλήψεις σε μετρητά, αλλά και της «καλά καταγεγραμμένης εγκληματικής δραστηριότητας του χρηματιστή». Η τράπεζα δεν σχολίασε την εξέλιξη.

Η δεύτερη γυναίκα στην αγωγή της κατά της Deutsche Bank υποστηρίζει ότι υπήρξε θύμα σωματεμπορίας από τον Επσταϊν επί 15 χρόνια, από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη το 2003. Αναφέρει, επίσης, ότι σε πολλές περιπτώσεις ο ίδιος ο χρηματιστής την πλήρωνε για τις σεξουαλικές πράξεις σε μετρητά, ενώ τονίζει ότι ο Επσταϊν στράφηκε στην Deutsche Bank μετά τη ρήξη του με την J.P. Morgan Chase, το 2013.

Στο παρελθόν η Deutsche Bank είχε παραδεχθεί ότι «έσφαλε όταν ανέλαβε τον Επσταϊν ως πελάτη», ενώ χθες εκπρόσωπός της δήλωσε ότι η αγωγή εναντίον της είναι ανυπόστατη και οι «εξηγήσεις θα δοθούν στο δικαστήριο».

O Μπράντλεϊ Εντουαρντς, εκ των δικηγόρων των δύο γυναικών, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «έφτασε ο καιρός να λογοδοτήσουν όσοι διευκόλυναν τις δραστηριότητες του Επσταϊν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT