Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας αύριο στο Βουκουρέστι

Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας αύριο στο Βουκουρέστι

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί αύριο στο Βουκουρέστι με τους ομολόγους του της Σουηδίας και της Φινλανδίας σχετικά με το αίτημα των χωρών τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη, στο Βουκουρέστι με τους ομολόγους του της Σουηδίας και της Φινλανδίας σχετικά με το αίτημα των χωρών τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

«Θα έχουμε μια τριμερή συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φινλανδίας αύριο στο Βουκουρέστι», στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό δίκτυο NTV.

«Η διαδικασία προχωρά με θετικό τρόπο, αλλά μένουν ακόμη βήματα να γίνουν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάποια από όσα ζητούσε η Τουρκία δεν τηρήθηκαν από Στοκχόλμη και Ελσίνκι, ιδιαίτερα στους τομείς των αιτημάτων έκδοσης που έχει διατυπώσει η Άγυκρα και των νομοθετικών αλλαγών.

Η Τουρκία κατηγορεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία για υποχωρητικότητα απέναντι στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τους συμμάχους του όπως οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Άγκυρα στις Νοεμβρίου, ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον υποσχέθηκε να απαντήσει στις ανησυχίες που εξέφρασε η Τουρκία. «Οι ανησυχίες που αφορούν τη Φινλανδία δεν είναι τόσο σημαντικές […] Η χώρα που πρέπει να κάνει περισσότερα βήματα είναι η Σουηδία», δήλωσε από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT