Ρουμανία – ΝΑΤΟ: Σύνοδος των ΥΠΕΞ με το βλέμμα στη Ρωσία

Ρουμανία – ΝΑΤΟ: Σύνοδος των ΥΠΕΞ με το βλέμμα στη Ρωσία

Νατοϊκές ενισχύσεις ζητά ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις. «Ο Πούτιν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον χειμώνα ως όπλο κατά της Ουκρανίας», δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ενόψει της συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι το διήμερο 29 - 30 Νοεμβρίου.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση για την ενίσχυση των δυνάμεων και του στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ στην ανατολική πτέρυγα της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας που ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι, πρέπει να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο Βουκουρέστι, ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας το διήμερο 29 – 30 Νοεμβρίου, ο Γιοχάνις δήλωσε επίσης ότι η ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας χρειάζεται υποστήριξη.

Από την πλευρά του, ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Ρωσία το πιο πιθανό είναι πως θα συνεχίσει τις επιθέσεις της στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας και στις ουκρανικές υποδομές φυσικού αερίου.

«…ο πρόεδρος Πούτιν προσπαθεί τώρα να χρησιμοποιήσει τον χειμώνα ως πολεμικό όπλο κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT