Νότια Αφρική: Εννέα νεκροί από πλημμύρες στο Γιοχάνεσμπουργκ

Νότια Αφρική: Εννέα νεκροί από πλημμύρες στο Γιοχάνεσμπουργκ

Υπερχείλισε ποταμός, λόγω καταγίδας, την ώρα που ομάδα ατόμων πραγματοποιούσε θρησκευτικές τελετές στις όχθες του

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ένας μικρός ποταμός υπερχείλισε ξαφνικά στο πολεοδομικό συγκρότημα του Γιοχάνεσμπουργκ.

Η πόλη της Νότιας Αφρικής επλήγη χθες Σάββατο από ισχυρές καταιγίδες, με τα συνεργεία διάσωσης να εξακολουθούν να αναζητούν πολλούς αγνοούμενους, δήλωσαν σήμερα οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.

«Χθες βράδυ, μια ομάδα συμμετείχε σε θρησκευτικές τελετές στον ποταμό όταν ξεκίνησε καταιγίδα», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μουλαούντζι, εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης της πόλης, ο οποίος διευκρίνισε πως 33 πιστοί βρίσκονταν στις όχθες του μικρού ποταμού Τζουσκέι τη στιγμή της θεαματικής υπερχείλισης του ποταμού.

Δύο άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα νερά και ο θάνατός τους επιβεβαιώθηκε επί τόπου. Οι διασώστες συνέχισαν να αναζητούν 15 άλλους αγνοούμενους, προτού διακόψουν στη διάρκεια της νύχτας.

Οι διασώστες, με τη βοήθεια πυροσβεστών, επανέλαβαν τις προσπάθειές τους σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν άλλοι επτά σοροί, με τον απολογισμό να ανεβαίνει στους εννέα νεκρούς.

Η ξαφνική άνοδος της στάθμης του νερού είναι συχνή σε αυτή τη συνοικία του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου οι καταιγίδες, σχεδόν κάθε βράδυ στη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι συνήθως ξαφνικές και βίαιες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT