Μπλίνκεν: Η Ουάσινγκτον θα αντιταχθεί στην ανέγερση νέων εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη

Μπλίνκεν: Η Ουάσινγκτον θα αντιταχθεί στην ανέγερση νέων εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη

«Θα συνεχίσουμε να αντιτιθέμεθα κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε ενέργεια θέτει σε κίνδυνο τη λύση των δύο κρατών, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ με το βλέμμα στραμμένο στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιταχθούν στην κατασκευή νέων εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ετοιμάζεται να επιστρέψει στην εξουσία.

«Θα συνεχίσουμε επίσης να αντιτιθέμεθα κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη λύση των δύο κρατών, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών, μέτρων για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης, τη διατάραξη του ιστορικού status quo των ιερών τόπων, τις κατεδαφίσεις και τις εξώσεις και την υποκίνηση στη βία», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αμερικανική προοδευτική φιλοϊσραηλινή οργάνωση J Street.

Ο συνασπισμός της δεξιάς και οι υπερορθόδοξοι και ακροδεξιοί σύμμαχοί του κέρδισαν την πλειοψηφία στις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, με 64 έδρες σε σύνολο 120, επιτρέποντας στον Μπενιαμίν Νετανιάχου να αρχίσει διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT