Ο Σι Τζινπίνγκ σε τριήμερη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία – Οι ΗΠΑ παρακολουθούν

Ο Σι Τζινπίνγκ σε τριήμερη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία – Οι ΗΠΑ παρακολουθούν

Ο Κινέζος πρόεδρος θα βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία από τις 7 ως τις 9 Δεκεμβρίου.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται την Τετάρτη στη Σαουδική Αραβία για μια επίσκεψη τριών ημερών, την πρώτη που πραγματοποιεί εκεί μετά το 2016.

«Ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο βασίλειο από τις 7 ως τις 9 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας θα διεξαχθεί σινοσαουδαραβική σύνοδος κορυφής», μετέδωσε το πρακτορείο SPA.

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν θα είναι μαζί με τον Σι συμπρόεδρος αυτής της συνόδου κορυφής, στην οποία πρόκειται να πάρει μέρος και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο ντε φάκτο ηγέτης της χώρας.

Η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στη Σαουδική Αραβία παρακολουθείται, βέβαια, στενά από τις ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν με καχυποψία την προσέγγιση Ριάντ – Πεκίνου.

Η Ουάσινγκτον έχει ήδη κατηγορήσει το Ριάντ ότι με την επιλογή του να διατηρήσει ψηλά τις τιμές του πετρελαίου στηρίζει τη Ρωσία.

Η Κίνα είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές σαουδαραβικού πετρελαίου, καθώς απορροφά περίπου το ένα τέταρτο των σχετικών εξαγωγών της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT