Λαβρόφ: Η Ρωσία θα εργαστεί σκληρά για να μην παραβιαστεί η ακεραιότητα της Συρίας

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα εργαστεί σκληρά για να μην παραβιαστεί η ακεραιότητα της Συρίας

Η Δαμασκός κατανοεί τις ανησυχίες της Άγκυρας, είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία σκοπεύει να εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν παραβιάσεις στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε ομιλία του την Τετάρτη, καθώς η Τουρκία ετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση στη βόρεια Συρία.

«Θα προσπαθήσουμε σταθερά να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν παραβιάσεις της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας», τόνισε ο Ρώσος υπουργός στο φόρουμ Primakov Readings.

Ο κ. Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται η Τουρκία και η Συρία να λύσουν τα ζητήματα ασφάλειας μέσω διαλόγου, και ότι οι προϋποθέσεις για την επανέναρξή του τώρα ωριμάζουν. 

«Μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι, βάσει της Συμφωνίας των Αδάνων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, η οποία παραμένει σε ισχύ, αυτές οι δύο χώρες, μέσω της επανέναρξης του διαλόγου, φαίνεται ότι πλέον ωριμάζουν οι προϋποθέσεις για να επιλύσουν συγκεκριμένα ζητήματα διασφάλισης της ασφάλειας στα σύνορα, λαμβάνοντας υπόψη τις θεμιτές ανησυχίες της Τουρκίας, τις οποίες η συριακή ηγεσία αναγνωρίζει», είπε ο κ. Λαβρόφ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT