«Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία»: 300 διαδηλωτές σχημάτισαν τα μαλλιά νεκρής Ιρανής

«Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία»: 300 διαδηλωτές σχημάτισαν τα μαλλιά νεκρής Ιρανής

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία». Με αυτό το σύνθημα 300 διαδηλωτές στο Roosevelt Island της Νέα Υόρκης, συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν τις γυναίκες στο Ιράν αλλά και να δώσουν ζωή σε μία καλλιτεχνική ιδέα του παγκοσμίου φήμης street artist, JR. 

Στόχος ήταν οι διαδηλωτές να παραταχθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσουν τα κυματιστά μακριά μαλλιά του εικονογραφημένου προσώπου μίας νέας κοπέλας.

Το έργο για την 16χρονη Νίκα 

Επρόκειτο για την 16χρονη Ιρανή Νίκα Σαχκαραμί, η οποία εξαφανίστηκε τον Σεπτέμβριο, αφότου βιντεοσκοπήθηκε να στέκεται πάνω σε έναν αναποδογυρισμένο κάδο απορριμμάτων και να ανεμίζει τη μαντίλα της ανάμεσα σε φλόγες.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JR (@jr)

Μερικές ημέρες μετά η οικογένειά της έμαθε ότι ήταν νεκρή, ενώ πιστεύεται ότι σκοτώθηκε από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Η 16χρονη ήταν μία από τις πολλές γυναίκες που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, διακινδυνεύοντας τη ζωή της προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το καθεστώς και τα γυναικεία δικαιώματα στο Ιράν.

Ο καλλιτέχνης θέλησε έτσι να τιμήσει τη γενναιότητα αυτής της γυναίκας καλώντας να λάβουν μέρος στη διαδήλωση πολλοί Ιρανοί που ζουν στην Αμερική.

«Αυτές οι τρεις λέξεις -Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία- τα λένε όλα», δήλωσε ο JR προσθέτοντας: «Προσπαθώ με τη δουλειά μου να συνοψίσω αυτές τις λέξεις σε μία εικόνα, να ζωντανέψω τη φωτογραφία της Νίκα και να κάνω τα μαλλιά της να φαίνονται όλο και πιο μακριά».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JR (@jr)

Με πληροφορίες από : CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT