Ουκρανία: Επίθεση από αέρος στο κέντρο του Κιέβου – Καταρρίφθηκαν 13 drone

Ουκρανία: Επίθεση από αέρος στο κέντρο του Κιέβου – Καταρρίφθηκαν 13 drone

Συναγερμός για επιθέσεις από drone σε τρεις περιοχές της χώρας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν κατά τις 6 το πρωί της Τετάρτης το κέντρο του Κιέβου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο σε ανάρτηση στο κανάλι του στο Telegram, αλλά η ουκρανική αεράμυνα φαίνεται να απέτρεψε τα χειρότερα.

«Εκρήξεις στη συνοικία Σεφτσένκιφσκι της πρωτεύουσας. Σπεύδουν σωστικά συνεργεία στο σημείο», έγραψε ο δήμαρχος του Κιέβου. Σύμφωνα με τις αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, επλήγησαν δύο κτίρια της δημόσιας διοίκησης στη συνοικία αυτή που έχει επανειλημμένα καταστεί στόχος ρωσικών επιθέσεων. Δεν έχουν προκύψει ακόμη πληροφορίες για τραυματίες.

Ουκρανία: Επίθεση από αέρος στο κέντρο του Κιέβου – Καταρρίφθηκαν 13 drone-1
Φωτ.: Reuters

Σε δηλώσεις του αργότερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε την κατάρριψη το πρωί 13 drone Σαχίντ, ιρανικής κατασκευής, από την ουκρανική αεράμυνα πάνω από το Κίεβο.

«Οι τρομοκράτες ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με 13 shaheeds. Και τα 13 καταρρίφθηκαν από την ουκρανική αεράμυνα μας! Μπράβο! Είμαι περήφανος», είπε σε μαγνητοσκοπημένο τηλεμήνυμα.

Ο κ. Ζελένσκι απηύθυνε επίσης έκκληση στους πολίτες να ευχαριστήσουν την αεράμυνα, αλλά και να μην ξεχάσουν τους συναγερμούς.

Ο Ολέξιι Κουλέμπα, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, είχε ανακοινώσει στο Telegram: «Περιοχή Κιέβου, πρωί. Η αεράμυνα λειτουργεί. Είναι σημαντικό να βρίσκεστε σε καταφύγια και ασφαλή μέρη τώρα», έγραψε.

Είχε ανακοινωθεί συναγερμός για επιθέσεις σε τρεις περιοχές – Κίεβο, Ζιτόμιρ και Βίννιτσα.

Ουκρανία: Επίθεση από αέρος στο κέντρο του Κιέβου – Καταρρίφθηκαν 13 drone-2
Φωτ.: Reuters

Στα υπολείμματα ενός από τα drone εντοπίστηκε η παραπάνω επιγραφή με μαρκαδόρο, που γράφει «για τη Ριάζαν», προφανώς αναφερόμενη στην επίθεση σε αεροπορική βάση εντός της Ρωσίας στην πόλη Ριάζαν πριν μερικές ημέρες.

Πηγή: Reuters, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT