Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν στο Κίεβο κιτ μετατροπής βομβών σε «έξυπνες»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν στο Κίεβο κιτ μετατροπής βομβών σε «έξυπνες»

Αυτό θα επιτρέψει πολύ πιο ακριβή πλήγματα εναντίον θέσεων του στρατού της Ρωσίας από αέρος

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να προμηθεύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τη μετατροπή απλών, μη κατευθυνόμενων βομβών σε «έξυπνες», με άλλα λόγια κατευθυνόμενες με τη βοήθεια δορυφόρων, αναφέρει η έγκυρη εφημερίδα Washington Post στην ηλεκτρονική της έκδοση,

Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε πολύ πιο ακριβή πλήγματα εναντίον θέσεων του στρατού της Ρωσίας από αέρος, τονίζει η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ που δεν κατονομάζει.

Το δημοσίευμα δεν κάνει σαφές πόσα τέτοια κιτ για τη μετατροπή βομβών σε JDAMs («Joint Direct Attack Munitions») εννοεί να στείλει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο, ούτε εάν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για αυτό.

Η ραχοκοκκαλιά της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας αποτελείται από πεπαλαιωμένα μαχητικά σοβιετικού σχεδιασμού και το Πεντάγωνο γενικά αναζητεί τρόπους να αναβαθμιστούν μάλλον, παρά να σταλούν νέα, δυτικά αεροσκάφη, που θα προϋπέθεταν μακρόχρονη εκπαίδευση των χειριστών και των συντηρητών τους, σημειώνει η Ποστ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT