Βρετανία: Αποφυλακίστηκε ο Μπόρις Μπέκερ – Βρίσκεται αντιμέτωπος με απέλαση

Βρετανία: Αποφυλακίστηκε ο Μπόρις Μπέκερ – Βρίσκεται αντιμέτωπος με απέλαση

Ο Μπόρις Μπέκερ αποφυλακίστηκε και βρίσκεται αντιμέτωπος με απέλαση από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γερμανός θρύλος του τένις Μπόρις Μπέκερ αποφυλακίστηκε, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με απέλαση από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Ο 55χρονος Γερμανός, ο οποίος ζει στη Βρετανία από το 2012, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 30 μηνών τον Απρίλιο για παράνομη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, ενώ είχε ήδη κηρύξει πτώχευση.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια δήλωση από την πλευρά του πρώην τενίστα, ο οποίος είχε κηρύξει πτώχευση το 2017.

Σύμφωνα με το BBC, ο Μπέκερ αναμένεται να απελαθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο BBC Sport: «Κάθε αλλοδαπός που καταδικάζεται για έγκλημα και του έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης, θεωρείται ότι θα απελαθεί με την πρώτη ευκαιρία».

Ο Μπόρις Μπέκερ είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο τον Απρίλιο ότι τα χρηματικά του έπαθλα (περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια) ξοδεύτηκαν σε ένα «ακριβό» διαζύγιο από την πρώτη του σύζυγο, Μπάρμπαρα. Ο δικηγόρος του είχε τότε τονίσει ότι τα οικονομικά του διαχειρίζονταν μία σειρά από σύμβουλοι, γεγονός που έφερε χωρίς τη δική του ευθύνη, τα λάθη στις σχετικές δηλώσεις στις αρμόδιες αρχές.

Ο Μπέκερ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έλαβε 1,13 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση μίας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων που είχε στη Γερμανία. Τα χρήματα αυτά καταβλήθηκαν σε επαγγελματικό λογαριασμό που χρησιμοποιήθηκε ως «κουμπαράς» για τα προσωπικά του έξοδα.

Ο πρώην τενίστας κρίθηκε ένοχος για μεταφορά 427 χιλιάδων ευρώ σε 9 παραλήπτες, ανάμεσά τους η πρώτη του σύζυγος, Μπάρμπαρα και η μητέρα του τέταρτου παιδιού του, Λίλι.

Με πληροφορίες από Associated Press, Press Association, BBC

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT