Ντόναλντ Τραμπ και 6η Ιανουαρίου: Σήμερα το πόρισμα της επιτροπής του Κογκρέσου

Ντόναλντ Τραμπ και 6η Ιανουαρίου: Σήμερα το πόρισμα της επιτροπής του Κογκρέσου

Παρουσιάζονται δημοσίως τα οκτώ κεφάλαια του πορίσματος - Στις 21 Δεκεμβρίου η τελική απόφαση του Κογκρέσου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι η ολοκλήρωση 18 μηνών έρευνας και εκρηκτικών αποκαλύψεων: η κοινοβουλευτική επιτροπή έρευνας για την επίθεση κατά του Καπιτωλίου παραδίδει σήμερα το πόρισμά της και θα ψηφίσει για να προτείνει ή όχι την ποινική δίωξη του Ντόναλντ Τραμπ και προσώπων του περιβάλλοντός του.

Τα μέλη του αμερικανικού Κονγκρέσου που την απαρτίζουν -επτά Δημοκρατικοί και δύο Ρεπουμπλικανοί- θα πραγματοποιήσουν δημόσια ακρόαση από τις 20.00 ώρα Ελλάδος για να παρουσιάσουν τα οκτώ κεφάλαια του πορίσματος της έρευνας για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021.

Ντόναλντ Τραμπ και 6η Ιανουαρίου: Σήμερα το πόρισμα της επιτροπής του Κογκρέσου-1
Οπαδοί του Τραμπ έξω από το Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. (©Associated Press)

Τα μέλη της επιτροπής θα αποφασίσουν επίσης αν θα προτείνουν ή όχι στο υπουργείο Δικαιοσύνης να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Ντόναλντ Τραμπ για υποκίνηση εξέγερσης, για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας (επικύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών) και συνωμοσία κατά του αμερικανικού κράτους.

Πρόκειται για τρεις κατηγορίες που επισείουν ποινές φυλάκισης και την απαγόρευση ανάληψης δημόσιου αξιώματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του 2024.

Το πόρισμα αφορά και τον ρόλο προσώπων του περιβάλλοντος Τραμπ. Το τελικό πόρισμα θα ανακοινωθεί στις 21 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT