Puma: Άχρηστα τα νέα γερμανικά τανκς

«Φρένο» στις παραγγελίες νέων αρμάτων μάχης τύπου Puma από τις εταιρείες Rheinmetall και Kraus-Maffei-Wegmann (KMW) έβαλε χθες η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. «Φρένο» στις παραγγελίες νέων αρμάτων μάχης τύπου Puma από τις εταιρείες Rheinmetall και Kraus-Maffei-Wegmann (KMW) έβαλε χθες η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ, μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις των 18 αρμάτων που έλαβαν μέρος σε πρόσφατη στρατιωτική άσκηση.

Οπως αποκάλυψε την Κυριακή το περιοδικό Spiegel, επιστολή του διοικητή της 10ης μονάδας τεθωρακισμένων ήταν κόλαφος για την αξιοπιστία των αρμάτων αυτών. Στην επιστολή αναφερόταν ότι από τα 18 άρματα τύπου Puma που διαθέτει η μονάδα, ετοιμοπόλεμο δεν είναι ούτε ένα. «Τα πρόσφατα προβλήματα των αρμάτων Puma αποτελούν δεινό πλήγμα», δήλωσε χθες η Λάμπρεχτ, χαρακτηρίζοντας «απόλυτα δικαιολογημένες» τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν στη Βουλή.

Αντί των Puma, για την ώρα η Γερμανία θα στείλει στη δύναμη υπερταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ (Very High Readiness Joint Task Force) τα παλαιότερης τεχνολογίας άρματα Maarder. Μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Rheinmetall σημείωσαν πτώση πάνω από 7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT