Ουκρανία: Επιθεώρηση Σοϊγκού «στην πρώτη γραμμή»

Ουκρανία: Επιθεώρηση Σοϊγκού «στην πρώτη γραμμή»

Χθες, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας πρότεινε αύξηση του ηλικιακού εύρους υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, μετέβη σήμερα στη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία προκειμένου να επιθεωρήσει τις θέσεις του ρωσικού στρατού, ανακοίνωσε το υπουργείο του, στη δεύτερη τέτοια επίσκεψη που ανακοινώνεται σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας.

«Στην πρώτη γραμμή», ο Σοϊγκού «επιβεβαίωσε την κατάσταση της ανάπτυξης του στρατιωτικού προσωπικού και υλικού» και «επιθεώρησε τις ζώνες χωροθέτησης των στρατιωτικών μονάδων, την κατάσταση διαμονής και θέρμανσης του προσωπικού», διευκρίνισε το υπουργείο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, συνοδεύοντας το μήνυμά του με ένα βίντεο του υπουργού.

Χθες, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας πρότεινε αύξηση του ηλικιακού εύρους υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ώστε να καλύψει Ρώσους πολίτες 21-30 ετών, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να πολεμούν στην Ουκρανία το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, Ρώσοι ηλικίας 18-27 ετών μπορούν να κληθούν για υποχρεωτική στρατιωτική θητεία – αν και τόσο ο Σοϊγκού όσο και ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι τέτοιοι στρατεύσιμοι δεν αποστέλλονται για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε διάσκεψη με τους αρχηγούς του ρωσικού στρατού και τον Πούτιν, ο Σοϊγκού είπε επίσης ότι η Ρωσία επιταχύνει την προμήθεια σύγχρονων όπλων στον στρατό.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT