Κίνα: Οι ΗΠΑ να σταματήσουν να καταστέλλουν την ανάπτυξή μας

Κίνα: Οι ΗΠΑ να σταματήσουν να καταστέλλουν την ανάπτυξή μας

«Η Ουάσιγκτον πρέπει να δώσει προσοχή στις θεμιτές ανησυχίες του Πεκίνου» δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να σταματήσουν να καταστέλλουν την ανάπτυξη της Κίνας και δεν πρέπει να συνεχίσουν την «παλιά ρουτίνα του μονομερούς εκφοβισμού», δήλωσε ο Kινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι στον Aμερικανό ομόλογό του Aντονι Μπλίνκεν.

Στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο αξιωματούχων, ο Ουάνγκ δήλωσε πως οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν προσοχή στις θεμιτές ανησυχίες της Κίνας, να σταματήσουν να συγκρατούν και να καταστέλλουν την ανάπτυξή της και να μην αμφισβητούν διαρκώς την «κόκκινη» γραμμή της Κίνας «σαλαμοποιώντας» την, αναφερόμενος στην τακτική της χρήσης μιας σειράς μικρών δράσεων για την επίτευξη ενός πολύ ευρύτερου αποτελέσματος, που θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί με μία και μόνο εκτεταμένη δράση.

Τα σχόλια του Ουάνγκ υπογραμμίζουν τη συνάντηση που είχε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον περασμένο μήνα στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μπαλί, όπου συζήτησαν αριθμό ζητημάτων, περιλαμβανομένης της Ταϊβάν. Ηταν οι πρώτες δια ζώσης συνομιλίες τους από το 2017.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Μπλίνκεν, ο Ουάνγκ υπογράμμισε πως οι δύο πλευρές θα πρέπει να επικεντρώσουν στο να μεταφράσουν σε πρακτικές πολιτικές και συγκεκριμένες δράσεις τη συναίνεση των δύο ηγετών στο Μπαλί, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Είναι απαραίτητο να εντείνουμε τις διαβουλεύσεις αναφορικά με τις κατευθυντήριες αρχές στις σινοαμερικανικές σχέσεις, να προωθήσουμε το διάλογο σε όλα τα επίπεδα και να επιλύσουμε συγκεκριμένα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών μέσω κοινών ομάδων εργασίας» δήλωσε ο Ουάνγκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT