Μόσχα: Το αέριό μας είναι φθηνό, υπάρχει ζήτηση – Συζητούμε τον ενεργειακό κόμβο στην Τουρκία

Μόσχα: Το αέριό μας είναι φθηνό, υπάρχει ζήτηση – Συζητούμε τον ενεργειακό κόμβο στην Τουρκία

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης ανέφερε ότι ο κόμβος αερίου στην Τουρκία πιθανόν να δημιουργήσει έναν μηχανισμό ελέγχου των τιμών του αερίου

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε την Παρασκευή ότι το ρωσικό αέριο είναι φθηνό και παραμένει σε ζήτηση και ότι η απόφαση για έναν πιθανό κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία θα ληφθεί το 2023, καθώς η Gazprom εργάζεται ενεργά με τις οικείες Αρχές της Αγκυρας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αλεξάντερ Νόβακ ανέφερε ότι ο κόμβος αερίου στην Τουρκία πιθανόν να δημιουργήσει έναν μηχανισμό ελέγχου των τιμών του αερίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Νόβακ είπε επίσης ότι ήταν πολύ νωρίς για να συζητηθούν τα αποτελέσματα της συνεχιζόμενης έρευνας για ζημιές που προκλήθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου «Nord Stream» τον Σεπτέμβριο.

Ταυτόχρονα, ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Μόσχα σχεδιάζει την παραγωγή 60 εκατ. τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου τα επόμενα 3 με 4 χρόνια.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT