Βασιλιάς Κάρολος: Χριστουγεννιάτικο διάγγελμα εν μέσω «άγχους και δυσκολιών»

Βασιλιάς Κάρολος: Χριστουγεννιάτικο διάγγελμα εν μέσω «άγχους και δυσκολιών»

Στο πρώτο χριστουγεννιάτικο διάγγελμα που απηύθυνε ως βασιλιάς πια, ο 74χρονος Κάρολος υπογράμμισε την πίστη του στον ανθρωπισμό, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι η εποχή που διανύουμε είναι εποχή «μεγάλου άγχους και δυσκολιών».

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος επικαλέστηκε τη θανούσα μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, στο πρώτο χριστουγεννιάτικο διάγγελμα που απηύθυνε ο ίδιος, ως βασιλιάς πια, προς το έθνος, υπογραμμίζοντας την πίστη του στον ανθρωπισμό σε μια περίοδο «μεγάλου άγχους και δυσκολιών».

Ο Κάρολος είπε ότι μοιράζεται με «όλη του την καρδιά» την πίστη που είχε η μητέρα του στον Θεό και στον λαό. Ο ίδιος μιλούσε από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου αναπαύεται η θανούσα βασίλισσα.

«Πρόκειται για την πίστη στην εξαιρετική ικανότητα που έχει ο καθένας μας να αγγίζει, με καλοσύνη και συμπόνια, τις ζωές των άλλων και να φωτίζει τον κόσμο γύρω τους», είπε ο Κάρολος.

Και αυτήν την πίστη «τη βλέπουμε στην ανθρωπιά», συνέχισε, «σε αυτήν την εποχή του μεγάλου άγχους και των δυσκολιών, κυρίως για όσους διεθνώς καλούνται να αντιμετωπίσουν συγκρούσεις, λιμούς ή φυσικές καταστροφές ή για όσους πίσω στην πατρίδα αναζητούν τρόπους ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και για να κρατήσουν τις οικογένειές τους χορτάτες και ζεστές».

Ο Κάρολος απέτισε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, φόρο τιμής στις φιλανθρωπικές οργανώσεις αλλά και στους εργαζόμενους στους κλάδους υγείας και φροντίδας.

Ο 74χρονος μίλησε για το πώς «οι εκκλησίες, οι συναγωγές, τα τεμένη, οι ναοί και οι χώροι λατρείας των Σιχ» έχουν ενωθεί για να ταΐσουν τους πεινασμένους.

Ο Κάρολος αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στον γιο του, Γουίλιαμ, και στη σύζυγο του Γουίλιαμ, Κέιτ, αλλά όχι και στον άλλο γιο του, τον Χάρι, και τη σύζυγό του, Μέγκαν.

Ο Κάρολος, ο Γουίλιαμ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας επισκέφτηκαν την Κυριακή μια εκκλησία στην ανατολική Αγγλία όπου η οικογένεια παραδοσιακά περνά την εορταστική περίοδο.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT