Ζελένσκι: Δύσκολη η κατάσταση στο Ντονμπάς – Χωρίς ηλεκτρικό 9 εκατ. άνθρωποι στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Δύσκολη η κατάσταση στο Ντονμπάς – Χωρίς ηλεκτρικό 9 εκατ. άνθρωποι στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση στο μέτωπο του Ντονμπάς. Αναφερόμενος στις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, είπε ότι περίπου 9 εκατ. άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα «όμως ο αριθμός και η χρονική διάρκεια των μπλακάουτ σταδιακά μειώνονται».

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε σήμερα «δύσκολη και επώδυνη» την κατάσταση στο μέτωπο του Ντονμπάς, τονίζοντας ότι απαιτεί «όλη τη δύναμη και τη συγκέντρωση» της χώρας.

«Το Μπαχμούτ, η Κρεμίνα και οι άλλες περιοχές του Ντονμπάς απαιτούν τη μέγιστη δύναμη και συγκέντρωση», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος στο νυχτερινό διάγγελμά του.

«Η κατάσταση εκεί είναι δύσκολη και επώδυνη. Οι κατακτητές αναπτύσσουν όλους τους πόρους που διαθέτον – και είναι σημαντικοί – για να επιτύχουν κάποιου είδους πρόοδο», είπε.

Αναφερόμενος στις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, είπε ότι συνεχίζονται και ότι περίπου εννέα εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα. «Η κατάσταση απόψε το βράδυ στις διάφορες περιοχές της Ουκρανίας είναι ότι σχεδόν εννέα εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό. Όμως ο αριθμός και η χρονική διάρκεια των μπλακάουτ σταδιακά μειώνονται», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT