Κίνα: Μια φορά τον μήνα θα ανακοινώνονται εφεξής τα νέα κρούσματα Covid

Κίνα: Μια φορά τον μήνα θα ανακοινώνονται εφεξής τα νέα κρούσματα Covid

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν σταματάει εντελώς η ενημέρωση σχετικά με τις λοιμώξεις με την Covid-19 στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας (η μετεξέλιξη του κινεζικού υπουργείου Υγείας), η οποία εδώ και περίπου τρία χρόνια δημοσιοποιούσε σε καθημερινή βάση δεδομένα για την εξάπλωση της Covid-19 στη χώρα, ανακοίνωσε χτες πως σταματά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ωστόσο σήμερα έγινε γνωστό σύμφωνα με το Reuters, πως η Κίνα τελικά θα δημοσιεύει στοιχεία για τα κρούσματα Covid-19 μία φορά τον μήνα. 
Ειδικότερα αξιωματούχος του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφερε πως η Κίνα θα δημοσιεύει στοιχεία σχετικά με τα κρούσματα της Covid-19 και την πορεία της λοίμωξης στη χώρα μία φορά το μήνα, από τη στιγμή που η ασθένεια τεθεί στο επίπεδο διαχείρισης «Κατηγορία Β».

Προς «Κατηγορία Β» η διαχείριση της Covid

Σημειώνεται πως όπως επισημαίνουν οι αρμόδιες αρχές στη χώρα, η διαχείριση της Covid από την Κίνα υποβαθμίζεται, σταδιακά, στην λιγότερο αυστηρή «Κατηγορία Β» από την τρέχουσα κορυφαία «Κατηγορία Α», καθώς η ασθένεια έχει γίνει λιγότερο επικίνδυνη και θα εξελιχθεί σταδιακά σε μια κοινή αναπνευστική λοίμωξη.

Η τελευταία ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε ότι την Παρασκευή καταγράφηκαν 4.103 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19. Ειδικότερα στην επαρχία Σαντόνγκ, όπου βρίσκεται η πόλη Τσινγκντάο, είχαν καταγραφεί επισήμως μόλις 31 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT