ΗΠΑ: Η θύελλα πέρασε, το χάος παραμένει

ΗΠΑ: Η θύελλα πέρασε, το χάος παραμένει

Σκηνές χάους διαδραματίστηκαν και χθες στα αμερικανικά αεροδρόμια, σε όσες πολιτείες μπήκαν στην κατάψυξη τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας «Ελιοτ», καθώς εξακολούθησαν οι ματαιώσεις πτήσεων

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνές χάους διαδραματίστηκαν και χθες στα αμερικανικά αεροδρόμια, σε όσες πολιτείες μπήκαν στην κατάψυξη τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας «Ελιοτ», καθώς εξακολούθησαν οι ματαιώσεις πτήσεων. Βασικός παράγοντας της ταλαιπωρίας των επιβατών είναι η αεροπορική SouthWest Airlines, που τις τελευταίες ημέρες εξακολουθεί να ακυρώνει κατά χιλιάδες τις πτήσεις της. Εξαιτίας των οξύτατων προβλημάτων που προκάλεσε, η SouthWest δεν έχει να διαχειριστεί μόνο την οργή του επιβατικού κοινού, αλλά βρίσκεται και στο μικροσκόπιο των ομοσπονδιακών αρχών, που θέλουν να εξακριβώσουν τι πήγε τόσο λάθος με τον προγραμματισμό του αεροπορικού έργου της μετά τη θανατηφόρα κακοκαιρία των Χριστουγέννων.

Η SouthWest ακύρωσε χθες περισσότερες από 2.500 πτήσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός πτήσεων που ακυρώθηκαν από και προς τις ΗΠΑ δεν ξεπερνούσε τις 2.747. Για σήμερα, Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε άλλες 2.300 ακυρώσεις.

Ο Ρόμπερτ Τζόρνταν, διευθύνων σύμβουλός της, σε βιντεοσκοπημένη ανακοίνωσή του ανέφερε ότι και τις επόμενες ημέρες οι πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι λιγότερες από τις αναμενόμενες, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κακοκαιρία που δεν επέτρεψε σε πληρώματα και χειριστές να προσέλθουν στην εργασία τους.

ΗΠΑ: Η θύελλα πέρασε, το χάος παραμένει-1
Βασικός παράγοντας της ταλαιπωρίας των επιβατών είναι η αεροπορική SouthWest Airlines, που χθες ακύρωσε περισσότερες από 2.500 πτήσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός πτήσεων που ακυρώθηκαν από και προς τις ΗΠΑ δεν ξεπερνούσε τις 2.747. [REUTERS/Kamil Krzaczynski]

Υποχωρεί η ιστορική χιονοθύελλα που έπληξε τις ΗΠΑ, αλλά η ταλαιπωρία στα αεροδρόμια με τις ακυρώσεις πτήσεων συνεχίζεται.

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτγκιγκ, δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα διερευνήσουν τα αίτια των χιλιάδων ακυρώσεων, αλλά και κατά πόσο η SouthWest εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που έχει στους επιβάτες της, που παραμένουν καθηλωμένοι στα αεροδρόμια, τονίζοντας ότι οφείλει να καλύψει τη διαμονή και διατροφή τους και να δώσει πίσω τα χρήματα για τα εισιτήρια των πτήσεων που ακύρωσε.

Πολλά προβλήματα

Τα προβλήματα παραμένουν παρά την υποχώρηση της ιστορικής κακοκαιρίας, που άφησε πίσω της 60 νεκρούς. Οι κάτοικοι της πολιτείας της Νέας Υόρκης προσπαθούν σταδιακά να απομακρύνουν τους όγκους του χιονιού που κάλυψαν τα πάντα και να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, ενώ σημαντική άνοδο αναμενόταν να καταγράψει και η θερμοκρασία. Στην κομητεία Ιρι της Νέας Υόρκης, που περιλαμβάνει και το Μπάφαλο, ο τραγικός απολογισμός της χειμερινής καταιγίδας έφτασε τους 34 νεκρούς, ενώ το μακάβριο έργο των διασωστών συνεχιζόταν και χθες. Οπως δήλωσε ο Μαρκ Πόλονκαρζ, αξιωματούχος των αρχών της κομητείας, «τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τις σορούς των θυμάτων και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πλέον είναι να αξιολογήσουμε κατά πόσο κάθε θάνατος συνδέεται με τη χιονόπτωση και το πολικό κρύο». Ο Τζόζεφ Γκραμάλια, αρχηγός της αστυνομίας του Μπάφαλο, εξέφρασε φόβο για αύξηση των θυμάτων του χιονιά, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες. Οι αστυνομικοί πλέον τοποθετούν κίτρινη πλαστική κορδέλα στους πλάγιους καθρέπτες των εγκαταλειμμένων οχημάτων, αφού διαπιστώσουν ότι στο εσωτερικό τους δεν υπάρχει νεκρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT