Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνομιλία Ερντογάν-Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνομιλία Ερντογάν-Πούτιν

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως περί του κόμβου φυσικού αερίου αλλά και της Συρίας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν φαίνεται να σημειώθηκε κάποια πρόοδος σχετικά με την ειρήνευση στην Ουκρανία κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η τουρκική προεδρία, ο Τούρκος ηγεμόνας ανακοίνωσε τα σχέδια της Άγκυρα για να ολοκληρώσει την προετοιμασία ενός οδικού χάρτη για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου το συντομότερο δυνατό, αλλά χωρίς να αναφέρει κάτι ουσιαστικό σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ότι στην Τουρκία, στο πλαίσιο της δημιουργίας κέντρου φυσικού αερίου, ότι έχουν ενισχυθεί οι σχετικές υποδομές, ενώ οι εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζονται. Είπε επίσης ότι στο άμεσο μέλλον σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί η προετοιμασία του οδικού χάρτη του έργου και η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την υλοποίηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Ερντογάν συζήτησε επίσης με τον κ. Πούτιν και για τη διευθέτηση στην Ουκρανία, τις διμερείς σχέσεις, τη Συρία, για την οποία πάντως δεν ανακοινώθηκε κάτι περισσότερο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνομιλία Ερντογάν-Πούτιν-1

Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε ταχεία κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και ειρηνική διευθέτηση της κρίσης.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν, σε σχέση με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, υπενθύμισε τα θετικά αποτελέσματα που έδωσαν οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ενός διαδρόμου σιτηρών, η ανταλλαγή αιχμαλώτων και η ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια. Εξέφρασε την υποστήριξή του στις εκκλήσεις για ειρήνη και διαπραγματεύσεις, μονομερή κατάπαυση του πυρός και δίκαιη διευθέτηση», ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Πηγή: TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT