Ουκρανία: Η Άγκυρα ελπίζει σε παράταση της κατάπαυσης του πυρός για τα Χριστούγεννα

Ουκρανία: Η Άγκυρα ελπίζει σε παράταση της κατάπαυσης του πυρός για τα Χριστούγεννα

Πρόταση για εκεχειρία γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία ελπίζει να παρατείνει η Ρωσία την εκεχειρία των Χριστουγέννων που κήρυξε στην Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα είναι έτοιμη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία συνθηκών για διάλογο προκειμένου να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

«Κατά τη γνώμη μας, η κατάπαυση του πυρός δεν πρέπει να διαρκέσει 36 ώρες, αλλά περισσότερο. Δεν έχει ληφθεί ακόμη μια ενιαία απόφαση των μερών για αυτό το θέμα, κάτι που αποτελεί ένδειξη του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκονται τα μέρη της σύγκρουσης», ανέφερε ο κ. Καλίν στο τηλεοπτικό κανάλι A Haber.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της τις επόμενες ημέρες για να εξασφαλίσει κατάπαυση του πυρός στις περιοχές που γειτνιάζουν με τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. «Η Άγκυρα επιδιώκει να αποτρέψει μάχες και ατυχήματα σε αυτή τη ζώνη», είπε ο κ. Καλίν.

Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο η Ουκρανία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ρωσίας στο θέμα της κατάπαυσης του πυρός. «Είναι πιθανό να δημιουργηθούν προϋποθέσεις και για δεύτερη συνάντηση των διαπραγματευτών», είπε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, υπενθυμίζοντας τις διαβουλεύσεις στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάρτιο.

Κατά τη γνώμη του, η συνέχιση της σύγκρουσης είναι γεμάτη με νέες καταστροφές και θύματα, που πρέπει να πραγματοποιηθούν τόσο από τα εμπλεκόμενα μέρη όσο και από τις δυνάμεις που τους υποστηρίζουν. «Η ιδέα του διαλόγου θα πρέπει να υποστηριχθεί τόσο στη Ρωσία και την Ουκρανία, όσο και από το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο κ. Καλίν.

Πηγή: A Haber, TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT