Ρώσος υπ. Άμυνας: Θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη πυρηνικού εξοπλισμού

Ρώσος υπ. Άμυνας: Θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη πυρηνικού εξοπλισμού

Σαφής δήλωση προθέσεων του Σεργκέι Σοϊγκού, την ώρα που τα ρωσικά στρατεύματα δυσκολεύονται

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει την πυρηνική της τριάδα βαλλιστικών πυραύλων, υποβρυχίων και στρατηγικών βομβαρδιστικών, επειδή τέτοια όπλα αποτελούν την κύρια εγγύηση της κυριαρχίας της, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σε μια σαφή δήλωση προθέσεων.

«Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την πυρηνική τριάδα και να διατηρήσουμε την πολεμική της ετοιμότητα, αφού η πυρηνική ασπίδα ήταν και παραμένει ο κύριος εγγυητής της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους μας», είπε ο κ. Σοϊγκού, την ώρα που επί του ουκρανικού εδάφους τα ρωσικά στρατεύματα δυσκολεύονται να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους.

«Θα αυξήσουμε επίσης τις μαχητικές ικανότητες των αεροναυτικών δυνάμεων – τόσο σε σχέση με το έργο των μαχητικών και βομβαρδιστικών σε περιοχές όπου λειτουργούν σύγχρονα συστήματα αεράμυνας, όσο και αναφορικά με τη βελτίωση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων», είπε ο Ρώσος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT