Κινέζος ΥΠΕΞ: Πραγματοποιεί περιοδεία σε πέντε αφρικανικές χώρες

Κινέζος ΥΠΕΞ: Πραγματοποιεί περιοδεία σε πέντε αφρικανικές χώρες

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Τσιν Γκανγκ, ξεκινά τη θητεία του στο τιμόνι του κινεζικού ΥΠΕΞ με μια αφρικανική περιοδεία.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Τσιν Γκανγκ, ξεκινά τη θητεία του στο τιμόνι του κινεζικού ΥΠΕΞ με μια αφρικανική περιοδεία, δείγμα της σημασίας που αποδίδει το Πεκίνο στην εν λόγω ήπειρο.

Ο Τσιν, που ήταν μέχρι πρότινος πρέσβης της Κίνας στην Ουάσιγκτον και παλαιότερα εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, είναι προγραμματισμένο έως τις 16 Ιανουαρίου να έχει επισκεφθεί: την Αιθιοπία, τη Γκαμπόν, την Αγκόλα, το Μπενίν και την Αίγυπτο.

Στην Αίγυπτο ο Κινέζος ΥΠΕΞ είναι μάλιστα προγραμματισμένο να συναντηθεί και με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου.

«Η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στην παραδοσιακή φιλία της με την Αφρική και στην ανάπτυξη των σινο-αφρικανικών σχέσεων», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι υπουργοί Εξωτερικών ξεκινούν το κάθε έτος, εδώ και χρόνια, με μια περιοδεία στην Αφρική, όπως αναφέρει σε άρθρο του το ειδησεογραφικό πρακτορείο AP.

Ο 56χρονος Τσιν Γκανγκ ανέλαβε καθήκοντα ΥΠΕΞ στις 30 Δεκεμβρίου, παίρνοντας τη θέση που είχε μέχρι πρότινος στο τιμόνι της κινεζικής διπλωματίας ο 69χρονος Γουάνγκ Γι.

Με πληροφορίες από Associated Press

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT