Ουκρανία: Ανατροπή στη ρωσική στρατιωτική ηγεσία – Νέος διοικητής ο Γερασίμοφ

Ουκρανία: Ανατροπή στη ρωσική στρατιωτική ηγεσία – Νέος διοικητής ο Γερασίμοφ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διόρισε την Τετάρτη τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γερασίμοφ ως διοικητή της ομάδας συνδυασμένων δυνάμεων για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Ειδική στρατιωτική επιχείρηση» είναι ο όρος που χρησιμοποιεί το Κρεμλίνο για να περιγράψει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ανακοινώνοντας τον διορισμό, το υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι αλλαγές σχεδιάστηκαν για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, μετά την παρέλευση διαστήματος άνω των 10 μηνών από την έναρξη της εισβολής.

Υπενθυμίζεται ότι διοικητής των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν μέχρι τώρα ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, γνωστός με το προσωνύμιο «Αρμαγεδδών». 

Ο στρατηγός Σουροβίκιν θα παραμείνει αναπληρωτής του Γεράσιμοφ.

Τόσο ο Γεράσιμοφ όσο και ο Σοϊγκού έχουν δεχθεί έντονες επικρίσεις από στρατιωτικούς αναλυτές σχετικά με τις αποτυχίες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σε μια εκστρατεία που το Κρεμλίνο εκτιμούσε ότι θα ολοκληρωνόταν σύντομα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT