Βραζιλία: Η κυβέρνηση Λούλα προετοιμάζεται για νέες επιθέσεις από υποστηρικτές του Μπολσονάρο

Βραζιλία: Η κυβέρνηση Λούλα προετοιμάζεται για νέες επιθέσεις από υποστηρικτές του Μπολσονάρο

Η κυβέρνηση Λούλα ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη τη χώρα έπειτα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καλούσαν σε νέες μαζικές διαδηλώσεις υπέρ του Μπολσονάρο με στόχο την «ανάκτηση της εξουσίας».

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση του προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα προετοιμάζεται για νέες αντιδημοκρατικές διαμαρτυρίες στη Βραζιλία προερχόμενες από τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο, μετά τις επιθέσεις στο κογκρέσο, στο προεδρικό μέγαρο και στο ανώτατο δικαστήριο που πραγματοποιήθηκαν εκεί προ ημερών.

Η κυβέρνηση του Λούλα ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη τη χώρα έπειτα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καλούσαν σε νέες μαζικές διαδηλώσεις υπέρ του Μπολσονάρο με στόχο την «ανάκτηση της εξουσίας».

«Ενισχύουμε με μέτρα την ασφάλεια σε ολόκληρη τη χώρα αφού κυκλοφόρησαν φυλλάδια που καλούν σε νέες διαδηλώσεις», δήλωσε ο Ρούι Κόστα, επικεφαλής του επιτελείου του Λούλα.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Α. ντε Μοράες, έδωσε εντολή στις Aρχές να αποτρέψουν αποκλεισμούς δρόμων μετά το προσκλητήριο σε νέες διαδηλώσεις από υποστηρικτές του Μπολσονάρο.

Κρατικοί αξιωματούχοι ξεκαθαρίζουν, πάντως, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επαναληφθούν όσα επεισοδιακά έλαβαν χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.  

Με πληροφορίες από Reuters 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT