Ο Σούνακ δεν συχνάζει στο βρετανικό ΕΣΥ

Ο Σούνακ δεν συχνάζει στο βρετανικό ΕΣΥ

Αποπομπή Βρετανού βουλευτή, καθώς συνέκρινε την εκστρατεία εμβολιασμού με το Ολοκαύτωμα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι είναι πλέον εγγεγραμμένος σε έναν γενικό ιατρό του ΕΣΥ, αλλά πως στο παρελθόν χρησιμοποιούσε ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων στον πρωθυπουργό οι οποίες κυριαρχήθηκαν από το ζήτημα της κατάστασης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Είμαι εγγεγραμμένος σε ιατρό του ΕΣΥ. Εχω χρησιμοποιήσει ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη στο παρελθόν», δήλωσε ο Σούνακ απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των Εργατικών Κατ Σμιθ.

Ο πρωθυπουργός και οι αξιωματούχοι του είχαν προηγουμένως αρνηθεί να πουν εάν ο Σούνακ ή η οικογένειά του χρησιμοποιούσαν το ΕΣΥ μετά την αποκάλυψη του Guardian ότι ήταν εγγεγραμμένος σε μια ιδιωτική κλινική στο δυτικό Λονδίνο, η οποία χρεώνει 250 λίρες για μία συνεδρία.

«Ο πρωθυπουργός έχει εκθέσει τα στοιχεία του στη Βουλή. Κατ’ αρχήν, πιστεύει ότι τα προσωπικά στοιχεία υγείας των ατόμων πρέπει να παραμένουν ιδιωτικά», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της βρετανικής κυβέρνησης. Σε ένα tweet που έχει πλέον διαγραφεί και αναρτήθηκε την Τετάρτη, ο βουλευτής των Τόρις Αντριου Μπρίτζεν κοινοποίησε ένα σύνδεσμο που παρέπεμπε σε άρθρο σχετικά με τον εμβολιασμό στο ακροδεξιό ιστολόγιο ZeroHedge σχολιάζοντας: «Οπως μου είπε ένας σύμβουλος καρδιολόγος, αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μετά το Ολοκαύτωμα».

Μέσα σε λίγα λεπτά από την ανάρτηση, ο επικεφαλής των Συντηρητικών Σάιμον Χαρτ –ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την επιβολή της κομματικής πειθαρχίας– ανέφερε σε δήλωσή του: «Η παραπληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο προκαλεί βλάβη και κοστίζει ζωές. Απομακρύνω τον Αντριου Μπρίτζεν εν αναμονή επίσημης έρευνας».

Ο Μπρίτζεν ασκούσε όλο και μεγαλύτερη κριτική στο εμβόλιο κατά της COVID-19 στο Διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες, αλλά έβλεπε τους ισχυρισμούς του να διαψεύδονται επανειλημμένως από ομάδες που εργάζονται κατά της παραπληροφόρησης. Μέχρι στιγμής ο Μπρίτζεν δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT