Βρετανία: Οι Ουκρανοί κερδίζουν έδαφος στην Κρεμίνα, κρατούν θέσεις σε Σολεντάρ και Μπαχμούτ

Βρετανία: Οι Ουκρανοί κερδίζουν έδαφος στην Κρεμίνα, κρατούν θέσεις σε Σολεντάρ και Μπαχμούτ

Στόχος και των δύο πλευρών η ενίσχυση των στρατευμάτων τους

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προωθούνται οι ουκρανικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της Κρεμίνα ή Κρεμέναγια, στην ανατολική Ουκρανία, ενώ κρατούν τις θέσεις άμυνας που έχουν στο Σολεντάρ και το Μπαχμούτ, σύμφωνα με την ημερήσια ανάρτηση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας στο Twitter.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, οι έντονες μάχες συνεχίστηκαν στις κατευθύνσεις Κρεμίνα και Μπαχμούτ το Σαββατοκύριακο. Την Κυριακή οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατείχαν ακόμη θέσεις στο Σολεντάρ, βόρεια του Μπαχμούτ, παρά τη συνεχιζόμενη επίθεση από την ομάδα μισθοφόρων Wagner.

Γύρω από την Κρεμίνα, οι μάχες χαρακτηρίζονται από μια σύνθετη σειρά τοπικών επιθέσεων και αντεπιθέσεων στη δασώδη περιοχή. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να προωθούν σταδιακά τη γραμμή του μετώπου τους προς τα ανατολικά μέχρι τα περίχωρα της πόλης, αναφέρουν οι Βρετανοί.

Η βασική επιχειρησιακή αποστολή και για τις δύο πλευρές είναι να δημιουργήσουν νέους σχηματισμούς, με στρατεύματα έτοιμα για μάχη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τακτικές επιτυχίες για να σημειώσουν επιχειρησιακές προόδους, προσθέτουν οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT