Μόσχα: Δεν έχει νόημα η μετάδοση Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας

Μόσχα: Δεν έχει νόημα η μετάδοση Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας

Ρωσία και Λευκορωσία έμειναν εκτός τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το 2026-2032

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη… φιλοτιμία κάνουν οι Ρώσοι που έμειναν εκτός διανομής τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ολυμπιακών διοργανώσεων από το 2026 έως το 2032, με ανώτερο κοινοβουλευτικό στέλεχος της χώρας να διερωτάται, τι νόημα έχει να μεταδίδονται οι Αγώνες όταν δεν συμμετέχει η Ρωσία.

Τη Δευτέρα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ευρώπη από το 2026 έως το 2032 στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) και τη Warner Bros. Η Ρωσία και η Λευκορωσία δεν συμπεριλήφθηκαν στον αριθμό των χωρών στην επικράτεια των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι εκπομπές.

«Χωρίς τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών, η απόκτηση δικαιωμάτων μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έχει νόημα», είπε ο Ντμίτρι Σβίτσεφ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Κρατικής Δούμας.

«Είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθούν αυτά τα κεφάλαια για την ανάπτυξη της βιομηχανίας στη χώρα, την υποκατάσταση των εισαγωγών. Και ποιος θα είναι ενδιαφέρονται να παρακολουθούν αγώνες χωρίς τη συμμετοχή των ηρώων τους; Εάν, ως αποτέλεσμα, επιτραπεί στους αθλητές μας να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε η ΔΟΕ θα πρέπει να προβλέψει μια τέτοια επιλογή και να δημιουργήσει εξαιρετικούς όρους ώστε οι θεατές μας να μπορούν να δουν τις νίκες των Ρώσων αθλητών».

Παραμένει άγνωστο εάν οι Ρώσοι αθλητές θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στο εξής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε κανονικά με τη ρωσική σημαία είτε όπως έγινε τα τελευταία χρόνια όταν δεν έφεραν τα διακριτικά της Ρωσίας, ούτε ανακρουόταν ο ρωσικός ύμνος στις νίκες τους.

Πηγή: TASS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT