SAG Awards: Τιμητικό βραβείο στη Σάλι Φιλντ για το σύνολο της καριέρας της στην υποκριτική

SAG Awards: Τιμητικό βραβείο στη Σάλι Φιλντ για το σύνολο της καριέρας της στην υποκριτική

Το βραβείο έχουν κερδίσει στο παρελθόν οι Μπέτι Γουάιτ, Χέλεν Μίρεν, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρίτα Μορένο, Λίλι Τόμλιν

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σάλι Φιλντ θα παραλάβει το τιμητικό βραβείο SAG για το σύνολο της καριέρας της, κατά τη διάρκεια της φετινής τελετής απονομής των Screen Actors Guild Awards (βραβεία Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών) που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου του 2023. 

Η Φιλντ είναι το 58ο άτομο που λαμβάνει αυτή την τιμητική διάκριση. Το βραβείο έχουν κερδίσει στο παρελθόν οι Μπέτι Γουάιτ, Χέλεν Μίρεν, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρίτα Μορένο, Λίλι Τόμλιν. 

«Η Σάλι είναι μια εκπληκτική ηθοποιός με μεγάλο εύρος όσον αφορά τις ικανότητες στην υποκριτική και τους χαρακτήρες που υποδύθηκε», είπε η Φραν Ντρέσερ, πρόεδρος του SAG-AFTRA. «Η καριέρα της είναι μακροχρόνια επειδή είναι αυθεντική στις ερμηνείες της και πάντα εκπέμπει ανθρωπιά και αρέσκεια. Αυτό είναι κομμάτι του γιατί έχει αποκτήσει τόσο πολλούς θαυμαστές και μια πλούσια και πολυεπίπεδη καριέρα. Η Σάλι είναι μια σπουδαία σταρ με ήθος». 

Το βραβείο δίνεται κάθε χρόνο σε κάποιον ηθοποιό που προάγει τα «καλύτερα ιδανικά της τέχνης της υποκριτικής». Η Φιλντ είναι στο επάγγελμα για παραπάνω από έξι δεκαετίες. Έχει διακριθεί με δύο Όσκαρ «Καλύτερης Ηθοποιού», ένα βραβείο SAG και τρία βραβεία Emmys. 

Ο πρώτος ρόλος με τον οποίο «κέρδισε» το κοινό ήταν αυτός μιας έφηβης από την Καλιφόρνια, στην τηλεοπτική σειρά «Gidget» πριν γίνει ευρέως γνωστή μέσα από την ερμηνεία της ως αδελφή Μπερτρίλ στη σειρά «The Flying Nun». 

Λίγο μετά τη νίκη των δύο Όσκαρ, συνέχισε να υποδύεται ρόλους όπως αυτούς στις ταινίες «Steel Magnolias» και «Mrs. Doubtfire». Ένας από τους πιο αγαπημένους είναι αυτός στην ταινία «Forrest Gump» και το «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. 

Η τελετή θα μεταδοθεί από το κανάλι του Netflix, στο YouTube. 

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT