Πόλεμος στην Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο Αρέστοβιτς, στενός σύμβουλος του Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο Αρέστοβιτς, στενός σύμβουλος του Ζελένσκι

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, Ολεξέι Αρέστοβιτς, υπέβαλε την παραίτησή του μετά τη δημόσια κατακραυγή για τη δήλωσή του ότι ένας ρωσικός πύραυλος, που σκότωσε τουλάχιστον 44 ανθρώπους στην πόλη Ντνίπρο, καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις της Ουκρανίας.

Την Τρίτη, οι Ουκρανοί διασώστες εξακολουθούσαν να αναζητούν πτώματα στα ερείπια πολυκατοικίας η οποία, σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο Kh-22 το Σάββατο.

Ο Ο. Αρέστοβιτς ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι έκανε ένα «θεμελιώδες λάθος». «Ζητώ ειλικρινή συγγνώμη από τα θύματα και τους συγγενείς τους, τους κατοίκους της Ντνίπρο και όλους όσοι πληγώθηκαν βαθιά από την πρόωρα λανθασμένη εκδοχή μου για τον λόγο για τον οποίο ο ρωσικός πύραυλος έπληξε ένα κτίριο κατοικιών» έγραψε στο Telegram. 

Η αρχική δήλωσή του είχε προκαλέσει κύμα οργής στη χώρα και χρησιμοποιήθηκε από Ρώσους αξιωματούχους για να κατηγορήσουν την Ουκρανία.

Ο Αρέστοβιτς είναι μια πολύ γνωστή προσωπικότητα στην Ουκρανία λόγω των καθημερινών ενημερώσεών του στο YouTube. Το κανάλι έχει περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια συνδρομητές και τα βίντεό του έχουν συχνά περισσότερες από 200.000 προβολές.

Ο πρόεδρος Β. Ζελένσκι δεν έχει σχολιάσει ακόμη την απόφαση του Ο. Αρέστοβιτς να παραιτηθεί.

Ορισμένοι Ουκρανοί βουλευτές υπέγραψαν επιστολή ζητώντας την απομάκρυνση του Αρέστοβιτς.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT