Ουκρανία – ΗΠΑ: Πρώτη συνάντηση Ζαλούζνι με Μίλεϊ

Ουκρανία – ΗΠΑ: Πρώτη συνάντηση Ζαλούζνι με Μίλεϊ

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι, συναντήθηκε σήμερα για πρώτη φορά με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, Μαρκ Μίλεϊ.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι, συναντήθηκε σήμερα για πρώτη φορά με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Μαρκ Μίλεϊ.

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι δήλωσε ότι συνάντησε τον στρατηγό Μίλεϊ στην Πολωνία.

«Ευχαρίστησα τον στρατηγό Μίλεϊ για την αμέριστη υποστήριξη και βοήθειά του […] Περιέγραψα τις επείγουσες ανάγκες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων η ικανοποίηση των οποίων θα επιταχύνει τη νίκη μας», είπε ο Ζαλούζνι.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Μαρκ Μίλεϊ είχε επισκεφθεί στρατόπεδο στη Γερμανία όπου ο αμερικανικός στρατός εκπαιδεύει Ουκρανούς.

Η επόμενη συνάντηση των συμμάχων της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Ράμσταϊν της Γερμανίας στις 20 Ιανουαρίου όπου θα συζητηθούν τα σχέδια για περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT