Έκκληση ΗΠΑ στις άλλες δυτικές χώρες για περισσότερη ενίσχυση του Κιέβου

Έκκληση ΗΠΑ στις άλλες δυτικές χώρες για περισσότερη ενίσχυση του Κιέβου

Λόιντ Όστιν: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα αποφασιστικότητας της Δύσης προς τις δύο πλευρές του πολέμου στην Ουκρανία έστειλε την Παρασκευή από τη Γερμανία ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Όστιν, λέγοντας ότι αποστέλλεται νέο πακέτο βοήθειας στο Κίεβο και ότι η στήριξη στην Ουκρανία θα εξακολουθήσει για όσο απαιτηθεί.

«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε την Ουκρανία στη προσπάθειά της να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή και θα συνεχίσουμε για όσο απαιτηθεί», ανέφερε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία, και υπογράμμισε πως «ούτε θα λυγίσουμε, ούτε θα διστάσουμε μπροστά στην αυτοκρατορική επιθετικότητα της Ρωσίας».

Αναφερόμενος στο νέο αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 2,5 δισεκ. δολαρίων, είπε ότι φέρνει το σύνολο της ενίσχυσης από τις ΗΠΑ προς το Κίεβο σε 26.7 δισεκ. δολάρια από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν 11 μήνες. Η βοήθεια είναι τόσο σε όπλα όσο και σε εκπαίδευση, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός.

Υποσχέθηκε ακόμη ότι «θα ενισχύουμε την αυτοάμυνα της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί», τόνισε, λέγοντας ότι πρόκειται για αποφασιστική στιγμή για την Ουκρανία και καλώντας και τις άλλες χώρες της Δύσης να συμβάλουν περισσότερο στην ενίσχυση του ουκρανικού οπλοστασίου.

Σχολίασε ακόμη ότι «η Ρωσία ξεμένει από πυρομαχικά και υφίσταται σημαντικές ήττες σε μάχες. Ούτε το Ιράν και η Βόρεια Κορέα δεν παραδέχονται ότι παρέχουν όπλα στη Μόσχα», είπε, αναδεικνύοντας την έξωθεν κακή μαρτυρία της Ρωσίας.

Μήνυμα Ζελένσκι: Δεν υπάρχει χρόνος

«Ο τρόμος δεν επιτρέπει πολύ χρόνο για συνομιλίες, ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία δεν επιτρέπει καθυστερήσεις», τόνισε σε δική του παρέμβαση μέσω τηλεσύνδεσης από το Κίεβο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως σε όλες τις παρεμβάσεις του ο Ουκρανός ηγέτης ευχαρίστησε τους Δυτικούς συμμάχους για την υποστήριξή τους και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω βοήθειας χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή.

«Είναι καιρός να προστατεύσετε τα όνειρά σας», τόνισε, προσθέτοντας πως «το κακό και το μίσος πάντα χάνουν, και το Κρεμλίνο πρέπει να ηττηθεί».

«Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν θα πάψουμε ποτέ να στηρίζουμε την αρχή ότι τα σύνορα δεν μπορούν να επαναχαράσσονται διά της ισχύος» είπε απαντώντας στο μήνυμα Ζελένσκι ο κ. Όστιν.

Πηγή: CNN

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT