Ντάνι Άλβες: Παραμένει στη φυλακή για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης στη Βαρκελώνη

Ντάνι Άλβες: Παραμένει στη φυλακή για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης στη Βαρκελώνη

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον 39χρονο Άλβες, για σεξουαλική επίθεση

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση απαγγέλθηκαν στον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Ντάνι Άλβες στην Ισπανία. 

Δικαστής διέταξε την κράτησή του, χωρίς δυνατότητα καταβολής εγγύησης. Ο 39χρονος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό γυναίκας σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης τον Δεκέμβριο. 

Ο δικαστής που άκουσε τις καταθέσεις του Άλβες και του φερόμενου θύματος, συμφώνησε με την γνώμη του εισαγγελέα και διέταξε την κράτηση του ποδοσφαιριστή. 

Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει μέσα στον μήνα και ο αθλητής είχε αρνηθεί τις κατηγορίες. Στην Ισπανία οι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση απαγγέλλονται για μία σειρά παραβατικών και παράνομων πράξεων – από το ανεπιθύμητο και απρεπές άγγιγμα μέχρι τον βιασμό.

Η αστυνομία απάντησε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, αλλά το φερόμενο ως θύμα κατέθεσε την Παρασκευή πως ο Άλβες την άγγιξε χωρίς τη συναίνεσή της κάτω από τα ρούχα της και στη συνέχεια τη βίασε στο κέντρο Sutton, στη Βαρκελώνη, στις 30 Δεκεμβρίου του 2022. 

Ο παίκτης της Pumas UNAM επέστρεψε στην Ισπανία από το Μεξικό αυτή την εβδομάδα λόγω των ερευνών, για να παρουσιαστεί σήμερα σε αστυνομικό τμήμα της Βαρκελώνης. 

Στις 2 Ιανουαρίου, μια 23χρονη γυναίκα κατήγγειλε τον ποδοσφαιριστή για το περιστατικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia, η νέα γυναίκα κατήγγειλε στους υπεύθυνους του νυχτερινού κέντρου τον Άλβες και εκείνοι επικοινώνησαν με την αστυνομία.

Αξιωματικοί τη μετέφεραν σε νοσοκομείο αναφοράς της Βαρκελώνης που αντιμετωπίζει περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Η γυναίκα κατέθεσε ότι είχε ενημερώσει και την ασφάλεια του κλαμπ και η τοπική αστυνομία έλαβε καταθέσεις μαρτύρων.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα, της Γιουβέντους και της Παρί Σεν Ζερμέν αρνήθηκε τις κατηγορίες σε συνέντευξή του στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι Antena 3 αυτόν τον μήνα.

«Κατ’ αρχάς αρνούμαι τα πάντα. Ήμουν εκεί, σε εκείνο το μέρος, με περισσότερο κόσμο, διασκεδάζοντας. Όλοι ξέρουν ότι μου αρέσει να χορεύω. Διασκέδαζα, αλλά χωρίς να εισβάλλω στο χώρο των άλλων. Όταν επιλέγετε να πάτε στην τουαλέτα δεν ρωτάτε ποιος είναι εκεί μέσα».

«Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν ξέρω ποια είναι αυτή η κυρία, δεν ξέρω ποια είναι, δεν την έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω εισβάλει ποτέ στο χώρο κάποιου, πολύ λιγότερο χωρίς εξουσιοδότηση, πώς θα το κάνω με γυναίκα ή κορίτσι, προς Θεού, όχι. Φτάνει πια με όλα αυτά γιατί πονάνε, ειδικά τους δικούς μου ανθρώπους, τους δικούς μου, αφού ξέρουν ποιος είμαι», ισχυρίστηκε ο ποδοσφαιριστής. 

Πηγή ESPN

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT