ΗΠΑ: Άλλα έξι διαβαθμισμένα έγγραφα βρέθηκαν σε έρευνα σε σπίτι του προέδρου Μπάιντεν

ΗΠΑ: Άλλα έξι διαβαθμισμένα έγγραφα βρέθηκαν σε έρευνα σε σπίτι του προέδρου Μπάιντεν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εντόπισε την Παρασκευή άλλα έξι διαβαθμισμένα έγγραφα στη διάρκεια έρευνας στο σπίτι της οικογένειας Μπάιντεν στο Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκ των δικηγόρων του αμερικανού προέδρου.

Μερικά από τα απόρρητα έγγραφα χρονολογούνται από τη θητεία του Μπάιντεν στη Γερουσία των ΗΠΑ, όπου εκπροσωπούσε το Ντέλαγουερ από το 1973 έως το 2009, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Μπομπ Μπάουερ. Άλλα έγγραφα ήταν από τη θητεία του ως αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Ομπάμα, από το 2009 έως το 2017, είπε ο Μπάουερ.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο διεξήγαγε έρευνα που διήρκεσε πάνω από 12 ώρες, πήρε επίσης ορισμένες σημειώσεις που ο Μπάιντεν είχε γράψει προσωπικά ως αντιπρόεδρος, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διευκόλυνε την έρευνα στο σπίτι του «ώστε να επιτρέψει στο υπουργείο Δικαιοσύνης να ερευνήσει όλους τους χώρους για τυχόν αρχεία από την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος και άλλο διαβαθμισμένο υλικό», δήλωσε ο δικηγόρος Μπομπ Μπάουερ.

Δεν ξεκαθάρισε ωστόσο πού βρέθηκαν τα έγγραφα στο σπίτι του Ουίλμινγκτον. Τα προηγούμενα διαβαθμισμένα έγγραφα βρέθηκαν στο γκαράζ του σπιτιού και σε κοντινό αποθηκευτικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν ήταν παρόντες ο πρόεδρος Μπάιντεν και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, διευκρίνισε.

Το θέμα των διαβαθμισμένων εγγράφων είναι ιδιαίτερα λεπτό για τον Τζο Μπάιντεν – ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία, καθώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει εάν τελικά σκοπεύει να διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2024 – αλλά και για τους Δημοκρατικούς γενικότερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS,AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT