Βρετανία: Ενα γραμματοκιβώτιο για τους αγαπημένους που «έφυγαν»

Βρετανία: Ενα γραμματοκιβώτιο για τους αγαπημένους που «έφυγαν»

Τα γράμματα γράφονται σε βιοδιασπώμενο χαρτί με σπόρους αγριολούλουδων, που στη συνέχεια φυτεύονται στους κήπους

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα γραμματοκιβώτιο στο οποίο οικογένειες και φίλοι γράφουν μηνύματα προς αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν πεθάνει, έχει δεχθεί περισσότερες από 2.000 επιστολές, στη Βρετανία.

Το γραμματοκιβώτιο είχε στηθεί στο Ντελ, στους κήπους του Walton Hall στο Γουόριγκτον, τον Νοέμβριο του 2021, εν μέσω της πανδημίας.

Τα γράμματα γράφονται σε βιοδιασπώμενο χαρτί με σπόρους αγριολούλουδων, που στη συνέχεια φυτεύονται στους κήπους.

Εκπρόσωπος του Walton Hall δήλωσε ότι πρόκειται για ένα μέρος που οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται για «να σκεφτούν και να θυμηθούν τους αγαπημένους τους».

Το σπίτι του λόρδου και της λαίδης Ντάρσμπερι είχε οικοδομηθεί τη δεκαετία του 1830. Ο δήμος του Γουόριγκτον αγόρασε το κτήμα και άνοιξε το οίκημα και τους κήπους στο κοινό το 1945.

Βρετανία: Ενα γραμματοκιβώτιο για τους αγαπημένους που «έφυγαν»-1

Ο δημοτικός σύμβουλος Τόνι Χίγκινς, μέλος του συμβουλίου για την αναψυχή και την κοινότητα, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για όλους μας, ιδίως για όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και μερικές φορές δεν μπόρεσαν να τα αποχαιρετήσουν. Χαίρομαι πολύ που υπάρχει πλέον ένα ήσυχο περιβάλλον, όπου μπορούν να το επισκεφθούν για να αναλογιστούν τις ιδιαίτερες αναμνήσεις τους.

Ελπίζω ο κήπος να γίνει μια πολύ αγαπημένη περιοχή του κτήματος και, με την πάροδο του χρόνου, ανυπομονώ να δω ολόκληρο τον κήπο να ανθίζει με αγριολούλουδα, προσφέροντας ένα όμορφο σκηνικό χρωμάτων και παρέχοντας το ιδανικό περιβάλλον για να ευδοκιμήσει η φύση».

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT