Ρωσία: Διάβαση συνόρων για εποχούμενους μόνο… κατόπιν ραντεβού

Ρωσία: Διάβαση συνόρων για εποχούμενους μόνο… κατόπιν ραντεβού

Η Μόσχα σκοπεύει να επιβάλει νέους περιορισμούς στην έξοδο από τη χώρα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος νόμος περί μεταφορών στης Ρωσία θα καταστήσει υποχρεωτική την… κράτηση ώρας και τόπου για οποιαδήποτε διέλευση των συνόρων με αυτοκίνητο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, αυξάνοντας την πιθανότητα νέων περιορισμών στα ταξίδια.

«Η διέλευση οχημάτων… προκειμένου να διασχίσουν τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποιείται σε δεσμευμένη ημερομηνία και ώρα, σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει καθορίσει η κυβέρνηση», ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο σχέδιο τροπολογίας είπε ότι επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, πολλοί Ρώσοι πολίτες και κάτοικοι εγκατέλειψαν τη χώρα, με τον αριθμό να αυξάνεται σημαντικά αφού η κυβέρνηση κήρυξε την επιστράτευση για πάνω από 300.000 άνδρες τον στρατό τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αν και τα ακριβή στατιστικά δεν είναι διαθέσιμα, ο αριθμός των Ρώσων που έφυγαν από τη χώρα μπορεί να έχει ήδη ανέλθει σε εκατοντάδες χιλιάδες, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης και στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από γειτονικές χώρες.

Οι τροποποιήσεις στον νόμο που καλύπτει τις διελεύσεις των συνόρων προετοιμάστηκαν από την Επιτροπή Μεταφορών και Ανάπτυξης Υποδομών της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, μετέδωσε το TASS.

Πηγή: Reuters, TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT