Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ έφτασε στη Μόσχα

Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ έφτασε στη Μόσχα

Η άφιξή της έρχεται εν μέσω έντασης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, η οποία οξύνθηκε εσχάτως από την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να προμηθεύσει προηγμένα άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία, Λιν Τρέισι, έφτασε στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποία την καλωσόρισε με μήνυμα στο Telegram: «Καλώς ήλθες και πάλι στη Ρωσία».

Η Τρέισι υπηρέτησε ως πρέσβειρα στην Αρμενία και ως αναπληρώτρια επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής στη Μόσχα την περίοδο 2014-2017. Αντικαθιστά τον Τζον Σάλιβαν, ο οποίος παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε η Τρέισι θα παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά της στο Κρεμλίνο.

Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ έφτασε στη Μόσχα-1
Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Μόσχα, Λιν Τρέισι. (©Associated Press)

Η άφιξή της, πάντως, έρχεται εν μέσω έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία οξύνθηκε εσχάτως από την απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη να προμηθεύσει προηγμένα άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία. Τα τελευταία χρόνια, το προσωπικό της πρεσβείας στη Μόσχα έχει μειωθεί σημαντικά, εμποδίζοντας τις αιτήσεις βίζας και άλλες προξενικές υπηρεσίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επερχόμενη πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Ρωσία είχε συνάντηση, την περασμένη Τρίτη, με τον ανώτατο διπλωμάτη της Μόσχας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Ο Νεντ Πράις αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το τι συζήτησαν οι δύο απεσταλμένοι, αλλά είπε ότι δεν μίλησαν για «οποιαδήποτε μορφή διαπραγματεύσεων» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: Associated Press, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT