Ρωσία: Το 78,5 των Ρώσων «έχουν εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Πούτιν»

Ρωσία: Το 78,5 των Ρώσων «έχουν εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Πούτιν»

Το 51,3% των πολιτών στη Ρωσία φέρονται να εγκρίνουν τη δράση της ρωσικής κυβέρνησης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επίπεδο εμπιστοσύνης των Ρώσων στον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν αυξήθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 22 Ιανουαρίου και ανέρχεται στο 78,5%, σύμφωνα με στοιχεία του Πανρωσικού Κέντρου Έρευνας Κοινής Γνώμης (VTsIOM), που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

«Το 78,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε θετικά στην ερώτηση για την εμπιστοσύνη στον Πούτιν (συν 0,4 ποσοστιαίες μονάδες σε μια εβδομάδα), ενώ το επίπεδο έγκρισης των δραστηριοτήτων του προέδρου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αυξήθηκε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες και είναι 75,5%», σημειώνεται στην έρευνα.

Οι δραστηριότητες της ρωσικής κυβέρνησης εγκρίνονται από το 51,3% των ερωτηθέντων (συν 0,8 ποσοστιαίες μονάδες) και το έργο του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν εγκρίνεται από το 53,3% των ερωτηθέντων (συν 0,1 ποσοστιαίες μονάδες). Το 62,4% (πτώση 0,2 ποσοστιαίων μονάδων) δήλωσε την εμπιστοσύνη του στον κ. Μισούστιν.

Οι ερωτηθέντες εξέφρασαν επίσης τη στάση τους απέναντι στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ρωσίας. Έτσι, τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ εμπιστεύεται το 32,2% (μείον 0,3%), τον ηγέτη του «Δίκαιη Ρωσία – Για την Αλήθεια» Σεργκέι Μιρόνοφ το 31,4% (συν 2,5%), τον πρόεδρο του κόμματος «Νέοι Άνθρωποι» Αλεξέι Νετσάγεφ το 9% (μείον 0,8 ποσοστιαίες μονάδες), και τον ηγέτη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Λεονίντ Σλούτσκι το 16,5% (μείον 0,7 ποσοστιαίες μονάδες).

Πηγή: TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT