Νότια Κορέα: Προς άρση των περιορισμών στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου για ταξιδιώτες από Κίνα

Νότια Κορέα: Προς άρση των περιορισμών στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου για ταξιδιώτες από Κίνα

Η Νότια Κορέα ανέστειλε την έκδοση θεωρήσεων εισόδου βραχείας διάρκειας για τους Κινέζους ταξιδιώτες, μετά τον ξαφνικό τερματισμό της «μηδενικής COVID»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νότια Κορέα μπορεί να εξετάσει την άρση των περιορισμών στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου (βίζα) βραχείας διάρκειας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου, αν ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα είναι «διαχειρίσιμος», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργού Χαν Ντουκ-σου.

Η Νότια Κορέα ανέστειλε την έκδοση θεωρήσεων εισόδου βραχείας διάρκειας για τους Κινέζους ταξιδιώτες από τις αρχές αυτού του μήνα, μετά τον ξαφνικό τερματισμό από την Κίνα της αυστηρής πολιτικής της για «μηδενική COVID», κάτι το οποίο προκάλεσε ένα κύμα μολύνσεων από COVID-19.

Η κίνηση της Σεούλ ώθησε το Πεκίνο να προβεί σε αντίποινα, αναστέλλοντας και αυτό την έκδοση θεωρήσεων εισόδου βραχείας διάρκειας για τους πολίτες της Νότιας Κορέας.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT