Πόλεμος στην Ουκρανία: Πίστη στο Κίεβο για απελευθέρωση και της Κριμαίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πίστη στο Κίεβο για απελευθέρωση και της Κριμαίας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Στρατού, Κίριλο Μπουντάνοφ, που προέβλεψε εγκαίρως τη ρωσική εισβολή ώστε να οργανωθεί η ουκρανική άμυνα το 2022, λέει σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post ότι και η Κριμαία θα απελευθερωθεί.

Η χερσόνησος της Κριμαίας έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από τη Ρωσία από το 2014, αλλά διακηρυγμένος στόχος του Κιέβου στον πόλεμο που ξεκίνησε πέρυσι τον Φεβρουάριο είναι η απελευθέρωση όλων των ουκρανικών εδαφών που έχει καταλάβει διά της βίας η Ρωσία, περιλαμβανομένης και της Κριμαίας – στόχος που για πολλούς Δυτικούς είναι πρακτικά ανέφικτος.

Ωστόσο, ο Ουκρανός στρατηγός, που είχε ενημερώσει μήνες πριν την πολιτική ηγεσία ότι θα γινόταν ρωσική επίθεση, εκτιμά τώρα ότι φέτος η Ρωσία θα επικεντρωθεί στην κατάληψη περισσότερων εδαφών στις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουκάνσκ.

Μια νέα επίθεση από τις δυνάμεις της που σταθμεύουν βόρεια της Ουκρανίας, στη Λευκορωσία, είναι απίθανη, είπε, και απλώς μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή και να διχάσει τα στρατεύματα του Κιέβου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πίστη στο Κίεβο για απελευθέρωση και της Κριμαίας-1

Είπε επίσης ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Κριμαία θα επιστρέψει στην πατρίδα μέχρι το καλοκαίρι».

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι φθάνοντας τα ουκρανικά στρατεύματα στην Κριμαία θα μπορούσαν να κάνουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο, ο 37χρονος στρατηγός Μπουντάνοφ, είπε: «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Και η Κριμαία θα μας επιστραφεί. Θα σας πω και το εξής: Ολα ξεκίνησαν στην Κριμαία το 2014 και όλα θα τελειώσουν εκεί».

Πηγή: The Washington Post

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT