Υπουργός Αμυνας Γαλλίας: Η Ουκρανία χρειάζεται αξιόπιστη και διαρκή στρατιωτική υποστήριξη

Υπουργός Αμυνας Γαλλίας: Η Ουκρανία χρειάζεται αξιόπιστη και διαρκή στρατιωτική υποστήριξη

«Η στρατιωτική βοήθεια δεν πρέπει να είναι επικοινωνιακή, πρέπει να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των Ουκρανών» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνού.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ουκρανία χρειάζεται αποτελεσματική, αξιόπιστη και διαρκή στρατιωτική υποστήριξη» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνού.

«Τον Δεκέμβριο μιλήσαμε μόνο για την άμυνα εδάφους-αέρος, τον Ιανουάριο μιλάμε μόνο για τανκς, τον Φεβρουάριο έχω την αίσθηση ότι θα μιλήσουμε μόνο για μαχητικά αεροπλάνα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η ατζέντα στρατιωτικής βοήθειας δεν πρέπει να είναι επικοινωνιακή, πρέπει να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των Ουκρανών να αμυνθούν».

Ως προς το εάν οι κατασκευαστές οπλικών συστημάτων είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες, ο υπουργός τονίζει ότι «πρέπει να μπουν σε μια οικονομία πολέμου». «Το γαλλικό μοντέλο βασίζεται στη στρατηγική αυτονομία» τονίζει ο υπουργός.

Παραδέχεται, ωστόσο, την ύπαρξη χάσματος μεταξύ του επείγοντος και της παραγωγικής ικανότητας, σημειώνοντας ότι «αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που κάνουμε τα πράγματα τώρα, δεν θα το κάνουμε ποτέ. Είναι επίσης ένα μάθημα του Covid. Πρέπει να προετοιμάσουμε τη χώρα μας να είναι ανθεκτική μακροπρόθεσμα».

«Ακόμα κι αν ο πόλεμος τελείωνε αύριο, η Ουκρανία θα χρειαζόταν βοήθεια για να συνεχίσει να αμύνεται και να αποτρέπει πιθανούς επιτιθέμενους», επισημαίνει ο Λεκορνού.

Από πλευράς του, ο Ουκρανός υπουργός Αμυνας, Ολέξι Ρεζνίκοφ, μιλώντας στον σταθμό BFM-TV, δήλωσε ότι «η Ρωσία προετοιμάζεται πολύ σοβαρά για επίθεση και κινητοποίηση 500.000 ανδρών», προσθέτοντας ότι «θα μπορούσε να επιτεθεί στις 24 Φεβρουαρίου».

Τέλος, ο Ουκρανός υπουργός ευχαρίστησε για τη βοήθεια τη Γαλλία, τονίζοντας ότι «τα 12 όπλα Caesar που έστειλε θα αλλάξουν την κατάσταση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT