Ιταλία: Απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα στην Μπολόνια

Ιταλία: Απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα στην Μπολόνια

Τα ιταλικά ΜΜΕ συνδέουν το απειλητικό τηλεφώνημα με την υπόθεση του φυλακισμένου αναρχικού Αλφρέντο Κοσπίτο, ο οποίος κάνει απεργία πείνας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα απειλητικό τηλεφώνημα για τρομοκρατική επίθεση αναστάτωσε την Τρίτη, τα γραφεία της εφημερίδας Resto del Carlino στην Μπολόνια.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ansa, ο φόβος για κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα στην Μπολόνια σχετίζεται με την υπόθεση του φυλακισμένου αναρχικού Αλφρέντο Κοσπίτο, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας για παραπάνω από 100 μέρες.

Η μονάδα ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας ήρθε σε επικοινωνία με τον υπάλληλο ο οποίος δέχτηκε το απειλητικό τηλεφώνημα, την ώρα που οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν από πού έγινε η κλήση.

Μια μέρα μετά το απειλητικό τηλεφώνημα, χτες Τετάρτη, η εφημερίδα έλαβε μια ανώνυμη επιστολή που απειλούσε την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι καθώς και τον υπουργό Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο. Η επιστολή έθιγε την πολιτική της κυβέρνησης να αποστείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Η επιστολή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εάν συνεχιστεί, θα αναγκαστούμε να λάβουμε σοβαρά μέτρα».

Πηγή: Ansa

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT