Νικ Κύργιος: Δήλωσε ένοχος, αλλά δεν καταδικάστηκε για επίθεση στην πρώην φίλη του

Νικ Κύργιος: Δήλωσε ένοχος, αλλά δεν καταδικάστηκε για επίθεση στην πρώην φίλη του

Παραδέχτηκε την ενοχή του ο διάσημος τενίστας, αλλά η δικαστής έδειξε επιείκεια

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομολόγησε την ενοχή του, αλλά γλίτωσε την καταδίκη ο τενίστας Νικ Κύργιος για την επίθεση εις βάρος της πρώην φίλης του, Κιάρα Πασάρι.

Ο 27χρονος σταρ του τένις δήλωσε ένοχος ενώπιον δικαστηρίου της Καμπέρας, αφού οι δικηγόροι του προσπάθησαν – αποτυχημένα – να αποσυρθεί η κατηγορία λέγοντας ότι ο πελάτης τους πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι ο Αυστραλός τενίστας με τις ελληνικές ρίζες προσήλθε στο δικαστήριο με πατερίτσες, καθώς ακόμα υποφέρει από τον τραυματισμό στο γόνατο που αποκόμισε στο πρόσφατο Australian Open.

Έσπρωξε την πρώην φίλη του

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της δίκης, το ζευγάρι καυγάδιζε σε δρόμο της Καμπέρας στις 10 Ιανουαρίου 2021. Ο Κύργιος κάλεσε ένα Uber για να φύγει από το σημείο, η Πασάρι δεν τον άφηνε να μπει στο αυτοκίνητο, και τότε αυτός την έσπρωξε και εκείνη έπεσε στο πεζοδρόμιο.

Ο δικηγόρος του Νικ Κύργιος υποστήριξε ότι ο παίχτης του τένις ήθελε να ρίξει την ένταση και γι’ αυτό κάλεσε το Uber για να φύγει από το σημείο. Ανέφερε ακόμη ότι η Πασάρι εμπόδιζε πολλή ώρα τον Κύργιο από το να μπει στο αμάξι, ενώ εκείνος είχς προσπαθήσει να της πει να κάνει στην άκρη «με νόμιμο τρόπο».

«Λόγω του εκνευρισμού του, ο πελάτης μου αντέδρασε και έτσι έγινε το περιστατικό. Υπήρχε τότε και ζήτημα ψυχικής υγείας, αν και πλέον ο κατηγορούμενος δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα», ανέφερε ο δικηγόρος του τενίστα, Michael Kukulies – Smith.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Νικ Κύργιος ζήτησε συγγνώμη την επόμενη μέρα, αποδεχόμενος την ευθύνη της πράξης του.

Η Πασάρι ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία μετά από ένα μήνα, αλλά δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία. Το ζευγάρι έπειτα τα ξαναβρήκε για λίγο καιρό, αλλά τελικά χώρισε. Μετά τον οριστικό χωρισμό, η νεαρή προχώρησε σε επίσημη καταγγελία τον Δεκέμβριο του 2021.

Δεν καταδικάστηκε

Μετά την παραδοχή της ενοχής του, η δικαστής Μπεθ Κάμπελ αποκάλεσε το όλο περιστατικό «μια πράξη βλακείας και εκνευρισμού» και αποφάσισε να μην καταδικάσει τον τενίστα. «Είναι ένας νεαρός άνδρας που προσπαθούσε να απεμπλακεί από μια δύσκολη κατάσταση», ανέφερε.

Και απευθυνόμενη στον Νικ Κύργιο, είπε: «Έδρασες εν βρασμώ ψυχής. Σε αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο που θα έκανα οποιονδήποτε νεαρό σε αυτό το δικαστήριο, απλά εσύ είσαι ένας νεαρός που τυχαίνει να παίζει καλά τένις».

Με πληροφορίες από BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT