Ένας 9χρονος από την Πενσιλβάνια μόλις τελείωσε το Λύκειο

Ένας 9χρονος από την Πενσιλβάνια μόλις τελείωσε το Λύκειο

Είναι μόλις εννιά χρόνων και κατάφερε να τελειώσει το σχολείο οκτώ χρόνια νωρίτερα από τους συνομηλίκους του.

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν μεγαλώσει, θα ήθελε να γίνει αστροναύτης, μηχανικός, καθηγητής, ακόμη και πρόεδρος των ΗΠΑ -ή και όλα αυτά μαζί- είχε πει στον δάσκαλό του, Κόντι Ντερ τον Σεπτέμβριο του 2021. Πρώτα απ’όλα, όμως, ο 9χρονος Ντέιβιντ Μπάλογκαν είχε θέσει στόχο να τελειώσει το σχολείο πριν τα 10 του, οκτώ χρόνια νωρίτερα από τον μέσο μαθητή. Και τα κατάφερε. 

Την περασμένη Παρασκευή, ο 9χρονος από το Μπενσάλεμ της Πενσιλβάνια, ολοκλήρωσε τα μαθήματα Λυκείου στο Reach Cyber Charter School, μια ακαδημία online εκπαίδευσης από το νηπιαγωγείο έως την τρίτη Λυκείου.

«Η μαμά μου είπε “το ξέρεις πως αν βάλεις τα δυνατά σου και διαβάσεις σκληρά, μπορείς να αποφοιτήσεις στην ηλικία των 9, κι εμείς θα σε στηρίξουμε”» παραδέχτηκε μιλώντας στην Washington Post. Κι εκείνος δέχθηκε την πρόκληση: «Οπότε είπα στον εαυτό μου, θα τελειώσεις στα 9».

Σύμπαν, ρομπότ και ανθρώπινη ανατομία

Ο Ντέιβιντ που λατρεύει τα lego και τα ρομπότ, ευχαρίστησε τους γονείς του, τον Θεό και τους δασκάλους του. 

Η μαμά του, Ρόνια, δεν μπορεί να εντοπίσει χρονικά το σημείο που συνειδητοποίησε πως ο γιος της ήταν σε θέση να μαθαίνει και να αφομοιώνει οτιδήποτε έβλεπε και άκουγε γρηγορότερα από τους συνομηλίκους του. Κι αυτό γιατί, όπως λέει, ο Ντέιβιντ ήταν έτσι σε όλη του τη ζωή. 

Από μικρός έβλεπε βίντεο για το διάστημα και την ανθρώπινη ανατομία στο Kids Learning Tube, μια εφαρμογή με εκπαιδευτικά βίντεο. Μπορούσε από νωρίς να υπαγορεύει με ευκολία λέξεις περίπλοκες που μόλις είχε ακούσει. Και ήξερε το ηλιακό σύστημα από την ηλικία των 4, θυμάται η Ρόνια. 

«Κανείς με τον δικό του ρυθμό μάθησης»

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ η πανδημία του κορωνοϊού διαφαινόταν αρκούντως απειλητική για τους μήνες που θα ακολουθούσαν, εκείνη και ο σύζυγός της, Χένρι, αποφάσισαν για λόγους υγειονομικής ασφάλειας να γράψουν τον γιο του στο online εκπαιδευτήριο. 

Ένας από τους λόγους που τους προσέλκυσε το συγκεκριμένο σχολείο, ήταν η έμφαση που δινόταν στην επιστήμη, την τεχνολογία, τα μαθηματικά και τη μηχανική, τομείς που ο Ντέιβιντ αγαπούσε ιδιαιτέρως. 

Και ενώ από το συγκεκριμένο σχολείο έχουν περάσει και άλλοι μαθητές με υψηλότερο γνωστικό επίπεδο από εκείνο που αναλογούσε στην ηλικία τους, κανενός ο ρυθμός μάθησης και εξέλιξης δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο του Ντέιβιντ, εξηγεί η Κόντι Σμιθ, διευθύντρια του σχολείου. 

Καθώς περνούσε με γοργούς ρυθμούς τη μια τάξη μετά την άλλη, οι επαγγελματικές προοπτικές του 9χρονου διευρύνονταν. Πλέον, στις επιλογές για τη μελλοντική του σταδιοδρομία είχε εντάξει το επάγγελμα του αστροφυσικού, του μηχανικού πυραύλων και του προγραμματιστή λογισμικών. 

Παρότι ο Ντέιβιντ έχει ουσιαστικά τελειώσει το Λύκειο, θα παρευρεθεί τυπικά στην τελετή αποφοίτησης του Ιουνίου. Στο μεταξύ, η οικογένεια Μπάλογκαν αναζητά κολλέγια, μεταξύ άλλων και διαδικτυακά, ώστε ο μικρός να συνεχίσει τις σπουδές του οίκαδε.

Προσώρας, η μαμά του έχει ήδη παραγγείλει την τήβεννο και το καπέλο που θα φορέσει ο γιος της στην τελετή.

Πηγή: Washington Post

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT