Ουκρανία: «Όλα στο τραπέζι για τα μαχητικά» λέει ο Σούνακ – Η προειδοποίηση της Ρωσίας

Ουκρανία: «Όλα στο τραπέζι για τα μαχητικά» λέει ο Σούνακ – Η προειδοποίηση της Ρωσίας

Ο Ρίσι Σούνακ αποκάλυψε ότι τα βρετανικά Challenger θα σταλούν στην Ουκρανία μέσα στις προσεχείς εβδομάδες - Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου με τον Ζελένσκι

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ολοκλήρωσαν πριν από λίγο την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, κατά την επίσκεψη του Ζελένσκι στην Μεγάλη Βρετανία.

Σούνακ: «Δεν αποκλείουμε τίποτα»

Όσον αφορά τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ο Ρίσι Σούνακ τόνισε ότι όλα τα σενάρια «είναι στο τραπέζι», χωρίς παρόλα αυτά να θέτει κάποιο πιο σαφές χρονοδιάγραμμα.

Ως προς το ζήτημα των μαχητικών αεροσκαφών, ο βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε πως «ασφαλώς αποτελούν μέρος της συζήτησης» ξεκαθαρίζοντας, πάντως, πως το πρώτο βήμα είναι η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι – σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC – προειδοποίησε πως οι προμήθειες λιγοστεύουν και πως χωρίς μαχητικά αεροσκάφη, υπάρχει ο κίνδυνος «στασιμότητας» στο πολεμικό μέτωπο κόντρα στη Ρωσία.

Πάντως, ο Σούνακ αποκάλυψε ότι τα βρετανικά Challenger αναμένεται να σταλούν στην Ουκρανία μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

Η αντίδραση της Ρωσίας

Λίγο αργότερα – όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS – η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία «προειδοποίησε» το Λονδίνο να μην στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, τονίζοντας πως μια τέτοια κίνηση θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες για όλο τον κόσμο.

«Η Ρωσία θα βρει τρόπο να απαντήσει σε κάθε εχθρική πρωτοβουλία από την πλευρά της Βρετανίας» αναφέρει η πρεσβεία, σύμφωνα με το TASS.

Με πληροφορίες από BBC και Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT