Ο Πούτιν αποχαιρετά με ειρωνικό ύφος τις ξένες εταιρείες που έφυγαν από τη Ρωσία λόγω του ουκρανικού ζητήματος

Ο Πούτιν αποχαιρετά με ειρωνικό ύφος τις ξένες εταιρείες που έφυγαν από τη Ρωσία λόγω του ουκρανικού ζητήματος

«Στο καλό», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, κάνοντας μια χειρονομία αποχαιρετισμού.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε σήμερα ένα ειρωνικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα στις ξένες εταιρείες που εγκατέλειψαν τη Ρωσία λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η αποχώρησή τους θα ωφελήσει τις ρωσικές εταιρείες.

Μιλώντας σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια συνάντησης που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι εταιρείες αυτές υπέστησαν σοβαρές ζημίες λόγω της εξόδου τους από μια μεγάλη και κερδοφόρα αγορά.

«Σήμερα, πολλές από αυτές (τις δυτικές εταιρείες), δεχόμενες πιέσεις από τις κυβερνήσεις τους, φεύγουν από την αγορά μας. Στο καλό», δήλωσε, κάνοντας μια χειρονομία αποχαιρετισμού.

«Τίποτα (σ.σ.: στη Ρωσία) δεν έχει καταρρεύσει. Οι εταιρείες μας και οι επιχειρηματίες μας… συνεχίζουν τη δουλειά με μεγάλη επιτυχία», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Δεκάδες εταιρείες της Δύσης αποχώρησαν από τη Ρωσία πέρυσι, με φόντο τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση στη Μόσχα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Κάποιες από τις εταιρείες που αποχώρησαν από τη ρωσική αγορά πούλησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε τοπικούς επενδυτές με συμβολικό τίμημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT