Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Βοήθεια ύψους 85 εκατ. δολαρίων από τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Βοήθεια ύψους 85 εκατ. δολαρίων από τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ

Στην ανακοίνωσή του, ο USAID αναφέρει ότι τα χρήματα θα δοθούν «για να παρασχεθεί η αναγκαία βοήθεια σε εκατομμύρια ανθρώπους»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) θα χορηγήσει 85 εκατομμύρια δολάρια για κατεπείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία και τη Συρία, ανακοίνωσε απόψε.

Στην ανακοίνωσή του, ο USAID αναφέρει ότι τα χρήματα θα δοθούν «για να παρασχεθεί η αναγκαία βοήθεια σε εκατομμύρια ανθρώπους».

Ο USAID «παρέχει τρόφιμα και καταφύγια για πρόσφυγες και εκτοπισμένους, χειμερινά εφόδια ώστε οι οικογένειες να αντιμετωπίσουν το κρύο, υγειονομικές υπηρεσίες κρίσιμης σημασίας, ασφαλές πόσιμο νερό για την αποφυγή ασθενειών και βοήθεια στον τομέα της υγιεινής ώστε να παραμείνουν οι άνθρωποι ασφαλείς και υγιείς», πρόσθεσε.

«Καθ’ οδόν» για τη Συρία ο επικεφαλής του ΠΟΥ

Επιπλέον, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείαςανακοίνωσε την Πέμπτη στον λογαριασμό του στο Twitter ότι είναι «καθ’ οδόν» για τη Συρία, που επλήγη τη Δευτέρα όπως και η γειτονική Τουρκία από ισχυρό σεισμό, του οποίου ο συνολικός απολογισμός ξεπερνά ήδη τους 20.000 νεκρούς.

«Είμαι καθ’ οδόν για τη Συρία, όπου ο ΠΟΥ υποστηρίζει την παροχή της βασικής υγειονομικής περίθαλψης στις πληγείσες περιοχές από τον πρόσφατο σεισμό, βασιζόμενος στη μακροχρόνια δουλειά μας στη χώρα», έγραψε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις και Συντονιστής της έκτακτης βοήθειας Μάρτιν Γκρίφιθς θα μεταβεί αυτό το Σαββατοκύριακο στις πληγείσες περιοχές στην Τουρκία και τη Συρία.

Ο Γκρίφιθς θα μεταβεί στην Γκαζιαντέπ, στον νότο της Τουρκίας, και στο Χαλέπι, στη βορειοδυτική Συρία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, θα συναντηθεί επίσης με «τις αρχές της συριακής πρωτεύουσας, της Δαμασκού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT