Διευκρινίσεις του Λευκού Οίκου για τα «μπαλόνια» σε Αλάσκα, Καναδά

Διευκρινίσεις του Λευκού Οίκου για τα «μπαλόνια» σε Αλάσκα, Καναδά

«Αυτά τα αντικείμενα δεν έμοιαζαν πολύ και ήταν πολύ μικρότερα από το μπαλόνι της Κίνας και δεν θα τα χαρακτηρίσουμε οριστικά μέχρι να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τα συντρίμμια», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά τις τελευταίες ημέρες δεν έμοιαζαν με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε στα ανοιχτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας και ήταν πολύ μικρότερα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Αυτά τα αντικείμενα δεν έμοιαζαν πολύ και ήταν πολύ μικρότερα από το μπαλόνι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και δεν θα τα χαρακτηρίσουμε οριστικά μέχρι να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τα συντρίμμια – ένα θέμα για το οποίο εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε απάντηση ερωτήσεων που αφορούσαν το σχόλιο του επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πίστευαν πως τα μη στελεχωμένα αντικείμενα ήταν μπαλόνια.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, Δημοκρατικός της Νέας Υόρκης, είπε στην εκπομπή «This Week» του ABC ότι ενημερώθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, μετά το περιστατικό λίγες ώρες νωρίτερα. Την Παρασκευή, ένα αντικείμενο περίπου στο μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου καταρρίφθηκε πάνω από την Αλάσκα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ερωτηθείς εάν αυτά τα δύο πρόσφατα αντικείμενα ήταν μπαλόνια, ο Σούμερ είπε: «Πιστεύουν ότι ήταν, ναι, αλλά πολύ μικρότερα από το πρώτο».

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT